Tuesday, January 26, 2010

Hampa

Today is supposed to be my pay day but... where is my pay? Tengah kekecohan. Semua orang pelik gaji takdok..

Meh kita menjiwang lagu Ungu, Hampa over gajian yang belum masuk..

Pernahkah kau merasa
Hatimu hampa
Pernahkah kau merasa
Hatimu kosong

ps - Kalau tak suka lagu-lagu dari seberang, boleh juga nyanyi lagu Hampa dendangan artis tempatan kita, Tok'i okay.

You see, we've been getting early pay since sebelum raya puasa, then followed by few other event, sampailah December. The company I work for will give early pay should any major event falls between 15th-26th. Just imagine the gap between 15th December 2009 and 26th January 2010, with holiday-ing and back-to-scholl-ing events in between. Pokai okay.

And yet today, dengan harapan menggunung, check kat bank, no money babe.. pernahkah kau merasa, hatimu hampa... la.. la.. la..


14 comments:

Ummu Auni Afif said...

salahkan CIM* :P

Anonymous said...

aku dengar sapa gaji kat CIMB dah dapat dah..lain bank belum lagi.HR hantar e-mail, masalah teknikal kat CIMB yg menguruskan pembayaran gaji kat othrs bank.huhuhuhu...

-mek-

ibuVouge said...

Salam
sian ummi
nak saya dahulukan ummi
.eheheh

ummi nak minta tolong ummi email semula pict dalam entry ummi my little lab somewhere in 2006
tq ummi

CT said...

Allah nak test kite la tu kak ti..:)

oren said...

aaahhh..mmg terasa sgtlah kali ini..sampaikan kami korek habis duit syiling dlm tabung ayam utk belanja seharian..

nasiblah badan rakyat marhaen nih..

Aidura Sofiee said...

salam ziarah.

ummi said...

aini ~ tu lah. hak CIMB je dapat gaji isk

mek ~ meh caj denda skit. lapar tau takde duit nak makan lunch

IV ~ akak kena godek2 dulu ek.

CT ~ bayangkan org yang mmg takde duit kan

oren ~ cam si kakak. kalo dgr akak cakap takdok duit, cepat aje dia offer tabung dia hmmm

aidura ~ salam...

CT said...

hmm tu la kan, mmg kasihan for those yg xde duit langsung n really waiting for this pmt....

ummi said...

CT ~ plak tu dec dpt gaji tgh bulan, jan hjg bulan. then tak masuk plak isk

Ummu Auni Afif said...

T* tak nak sue CIM* ke?
hehehe

ena said...

hahahaha lawak la kakak!!

saya akan alami menda ni bulan depan sebab stat bulan 2 da takdak gaji ahahaha

ummi said...

aini ~ kasi je lebih barang 10%, amacam.. elaun susah hati..

ena ~ logiklah kalo takde sbb tak koje kan. jgn lupa mtk elaun tambahan sama COLA jua he he

tinidewi said...

eerr kitorang punya stail, tak kisah la gaji masuk awal ke on time ke, selagi belum masuk 20-an hb, gaji baru takleh sentuh. dengan itu, tiada la masalah duit "cepi" hehehe.

org opis sini cakap, buat apa nak tunggu gaji masuk, gaji tahun lepas pun tak habis lagi :dengan nada gurauan:

ummi said...

tini ~ akak konsep shopping maut. sendiri mau ingat lah kan kwang kwang kwang. seriusly, i need to stick to my budget. we'll see, shall we?