Saturday, November 20, 2010

Kids & Swimming Pool


Now that the school holidays has just started, the kids has been pestering us to go somewhere. Particularly yang ada swimming pool. But we can't just yet. En Tebby tak bercuti until end of December. Coincidently, a promotional pamphlet from Toys R Us arrived in our mailbox. The kids studied from page to page and later on pestered us on a infalatible swimming pool. The one with the slide on the side somemore.

Tapi pegi Toys R Us MV, yang depa nak tu dah habis. Iman choosed another type. The bonus is, yang dia pilih tu is a cheaper one he he.

That Toys R Us pamphlet pun dah selamat dibuang he he.

Lepas solat Asar, proses mengepam pool dimulakan oleh Kak Mon and dihabiskan oleh En Tebby. Letih woo nak kasi penuh angin sampai wall jadi rigid. Lepas tu baru proses bubuh air pulak. Kalau gini sampai habis cuti sekolah, habis le melambung-lambung bil air nanti nih.

Jom jengah aktiviti depa.


the boys could hardly wait. ummi, pasang pool. ummi, masukkan angin. haihhh.. tunggu dulu. ummi nak bubuh sunscreen kat muka ni ha jap.


owh Iman, you need to cut down ur carbo intake dear. perut dah berlipat-lipat.


Adam. pose kening berkerut. Frens, ni cam muka abah ke muka ummi?

Kakak practising breathing underwater



5 comments:

Farra said...

wahh yg ni hebat..patut le harga nyer premium sket! wah mmg nampak menarik..kami ingat nak beli yg murah tu kat giant, tp tak terbeli2 lg

oren said...

waahh..mcm best jek..nak carik gak la..

yg dok ada tu, wallnye kena buh angin gak, tapi pendek..plus kecik..kalo masuk 3 org mmg sendat..so, ingat kena carik yg besar skit, so, yg bongsu nih bleh join in anytime lepas dah cekap berdiri..hikhikhik..

ummi said...

farra ~ doesn't matter mahal ke murah, janji budak2 suka. akak malas nak survey sana sini. jumpa terus rembat.

oren ~ ni masuk ber3 mmg sempit sikit tp bolehlah nak nyelam2 bagai he he. ada lagi satu hak tayah pam tp besau amat. mau melambung2 bil air nanti.

Anonymous said...

seronoknya budak2 tu..aku bab kolam2 camni dah lepas dah-budak2 dah besar.
sekarang ni pun tgh fikir nak gi mana..



~mek~

ummi said...

mek ~ ko pulak la berendam dalam tu ha ha. bubuh rempah2 sikit, buh air suam2 panas sikit. sauna.