Sunday, October 15, 2006

bit of this and that

new recipe!
Since Che Abang is now fine and up-n-about, we tried new recipe today. Nasi Daging. (PB~dah try belum?) Serve hot with fried herbed-chicken (chicken marinated with garlic+ginger+salt+tumeric+bawang kisar). Kakak followed my SIL shopping in KLCC and managed to get her CheDe to buy her a pair of blue slippers, to match her blue kebaya. And today, apart from Nasi Daging, I am proud that I achieved lots of things pertaining to mengemas. The kitchen is clear of clutter and I've washed and scrubbed semua rak-rak dapur yang ada kesan minyak. (I soak those racks in vanish+water for 1/2 hr then scrubbed off easily) On top of that, dah basuh backyard and lipat kain. By 12.30p.m dah flat on my back sleeping. Pkl 3p.m Che Abang kejut for Zohor prayer and then started cooking. This time, he just helped.
(Photo ~ nasi daging)

last major shopping for Eid
Last Saturday we went shopping for Eid. With only Kakak in tow, it was much relaxing and fruitful, in the sense that dapatlah semua yang dihajati except for Ummi's sandal. The only hiccup, I suppose, when Kakak terasa sangat lapar and we had to see her through her lunch while she remarked endlessly 'sedaaaapppp', 'hmmmm', 'deliciousss', 'yummy' sambil menyedut air with slurping sound. Such a tempt.. We got pants, tshirt, sandal for Iman, shirt for Abah, tumbler for the kids and guess what.. a brand new Samsung handphone for Ummi ~ courtesy of Abah. Thanks yang.. I love you. (traded-in my nokia for RM100 ~ not bad since I thought the most it could fetch was RM50 only!)

my oh my....


dating sambil berbuka puasa di luar
So, we went to Cerana, Cheras on Thursday. At first thought of going for a buffet in Muzium Kesenian Islam but it was fully booked, well into next week. Cerana charged at RM38 per person. Masakan melayu with quite a spread. When azan was on the air, we have theseeee on our table (added a few dishes later..). Orang lalu pun angkat kening. We can be such a gastronomic disaster at times. So here goes some photos..

we had fish, prawn, squid, 'paru', clams, kerabu mangga
sup ekor, tomyam dan sebagainya
yang mana tak masuk dalam gambar..


8 comments:

siku|at said...

wah.. dah beli dah tipon baru, tak tunjuk pun.. ? hehehhe..

ummi said...

siku|at ~ ngeh ngeh ngeh.. org lain yang rosak hp, org lain lak yang beli baru ekkk..

Syikin said...

salam,

ummi dah tulis ke resepi nasi daging tu kat blog masakan ummi?

kiranya tak de nak shopping mopping dah ya lepas ni? saya ni lum ready apa pun hehe..

bab entri kelahiran imaan tu..untungnya dpt tangkap gambr dia masa betul2 baru keluar. mmg confirmlah ya 2 aje anknya..tak mo lagi dah ke?

ummi said...

syikin ~ dah ada dah resepi tu. silalah jenguk2. kalau nak buat on raya pun saya rasa ok. ala2 beryani gitu. anak? ada jugak perasaan nak menambah lagi sebenarnya. nak tgu suami habis mba dulu. dapat sorang dua lagi tutup kedailah kot!

aida said...

saya ingatkan nasi dagang, tapi cam pelik je.. sebab nasi dagang ummi saya buat very the kelantanese..

rupanya nasi dagIng.. hihih

ummi said...

aida ~ nasi dagang? waaaaa.... cam komplikated jek tengok MIL buat. usually dia buat tganu punya, putih bersih aje. syedapp.

mardhiah12 said...

kak tie, kat bawah tadi nampak masih shopping lagi..ahakss

ummi said...

mardhiah12 ~ eh, bukan akak tu kot. semalam mmg dok kat ofis je tak ke mana-mana. zarid kot? semalam mmg dia ada turun melilai kat bawah tu. (some ppl confuse akak ngan dia)