Monday, November 02, 2009

Mari Menampal Sticker

Kakak, with her catch of the day


We had just finished buying apam balik near Pasar Sungei Besi, last two weeks when Kakak saw a stall selling all sorts of decorative stickers. Knowing she'll get her way with me, cepat-cepat dia ajak pi tengok. She bought 2. They were selling 'satu RM3, tiga RM10' so Iman got himself one as well.

Later that day, selagi tak tampal, selagi tu lah she bugged me. Dah le hari tu our 'ketam day'. Ketam would have to wait nampaknya. Selagi tak boleh menampal, tak senang makcik nak menggulai ketam sebab dia dok menjenguk ke dapur tak sudah-sudah.

She had the one with big, bright flowers in red on her wardrobe doors. The long stem was quite tricky. Kena tarik pelan-pelan, kalau tidak alamatnya putus dan rabak. The result cantik jugak, don't you think? It contrasts very well with the white doors.



She had the sakura on her bedroom door. She wanted to put them on the wallpaper dalam bilik dia. I disagreed and suggested the door, on the inside. She negotiated the outside part of it and she got it. This one a bit dull. Pale pink against yellowish-cream.




Iman pulak nak tampal dalam bilik Kakak jugak. I was thinking like mad so that I could come out with reasonable idea to stick his stickers elsewhere. Mana macthing ye kawan-kawan sekelian. Bilik yang girlish with white and woody furniture, tiba tiba ada sticker spiderman. Luckily he agreed to tampal dekat dresser Adam. It is white so gambar-gambar spiderman tu memang 'timbul'.


Ni baru 2 anak yang reti nak menampal-nampal ni. Kot yang sorang tu nanti nak menampal jugak, habis le segenap dinding jadi mangsa hu hu!




9 comments:

stalker said...

but it was nice..
creative..;)
nice to meet u sis...i am ur silence reader

aida said...

i saw these stickers as well.. walaupun anak nak, knowing my kids, well.. kang ditampalnya kat dinding merata.

so nego with stickers book dan tempek dalam buku conteng2

oren said...

cantiklah stiker tuh..kalo ada kat sini, mmg saya beli jugaklah..

sama cam the boys, stiker lekat merata..kat dinding, kat cermin tv pon depa taruk..sib baik tak lekat kat keta..huhuhu...

CT said...

nice...i likeeeeee

na gi carik gak la

ummi said...

stalker ~ kakak suka art. nampak benda2 cam tu cepat je lah dia he he. we have met? hmmm...

aida ~ akak layannn je lah. janji depa happy

oren ~ stiker ni hak jenis kalo tarik keluar pun tak berbekas. kat keta Iman suh cari stiker transformer ha ha

ct ~ kat pasar sungei besi confirm ada..

ummi said...

test

stalker said...

oo ye ke..berjiwa seni la ye.besar nnt leh jd designer..hehe
hari2 kite jumpa..( sj wt ummi wonder..!)

ummi said...

stalker ~ nama pon stalkers kan, you make me nervous ha ha ha

stalker said...

ummi,

tu la dia..baru nk bitau.dah nama pun stalker. mana bleh reveal identiti.
jgn nervous...bukan nak ngorat pun. lagipon sy pompuan jg.just for frens.have to sembunyikan identiti for some reason..