Saturday, November 14, 2009

Mandi Kolam

Adam gigih isi air dalam kolam

mermaid

Iman, yang insist pakai diapers dalam pool :P

Adam, si hidung belang.
Jatuh tertomoih kat porch.

Tebby was in Genting from Friday and came back home after lunch . Budak-budak ajak keluar but I dared not without the father. Huru hara okay. I have 3 kids, 2 of which masih sukar di kawal in public. Iman, albeit being 5, he is as he is. Adam, toksah cakap lah. Ever heard of terrible two?

So, pool it was then. To kill their boredom and to safe myself from their nagging. Since I broke the pool good news the night before, they could hardly wait. By 8 in the morning, they were in the pool already! Letih kaki makcik mengepam pool itu taww. The one we have is the type kena pam angin masuk, baru it walls up and the only baru masukkan air. It has 3 rings, which I need to pump the air into. And the kids were no help at all. Umminya suruh kembangkan pool, depa sibuk keluar masuk je. Time tu le rindu ekstra kat abahnya he he he. Yang, tak masuk cerita pool tu pun, I still missed you.

Kakak, Iman and Adam alike. Mana ada budak tak suka main air kan. Iman siap breakfast dalam kolam while Adam, siap cicah nugget dalam air kolam and then ate it. Later he just let some nuggets floated hu hu. Unfortunately for them (fortunately for me ha ha), only after an hour, it started to rain. Just light and drizzle but I used that as an excuse to get them out. Susah woo nak pancing sorang-sorang keluar. One is out, the other got in back. Ummi keluarkan air, yang lain pi masukkan air semula. In short, selepas Umminya mengeluarkan arahan ala-ala komando, Kakak wet the living area, Iman melencunkan towelnya sebab seret masuk dalam air and Adam menjerit-jerit in resistance, selesailah upacara mandi kolam.

Phew..



6 comments:

stalker said...

hahaha....baru 3 org, dah kecoh camtu eh. blom 30 org ke ape kan....
but being kids are fun....!

p/s : org tua pun ada yg still suka main air kolam...hehe

Farra said...

mesti berat tu diaper si imann..haha ..kelakarrr..dh lama gak nak cari kolam gini tatau kat mana la

ummi said...

stalker ~ iya... ada 3 tapi kecoh amat!

farra ~ dpt pujuk dia bukak sudahnya. ni akak beli kat toys r us.

y@tipruzz said...

kolam tu mcm dah sempit utk mereka bertiga hihi

oren said...

aaahhh..

rasanya dh 2 tahun lebih saya tak bukak kolam utk anak2..skrg, agaknya masa yg sesuai..

ummi said...

yati ~ kan. ada yang lagi besor simpan kat belakang nun. sib baik tak letgo lagi

oren ~ sempena cuti sekolah ni, silakan he he.