Sunday, June 24, 2012

Dinner @Orchid Bistro, Jusco Balakong

Jumaat lepas, after work singgah kat JJ Balakong. Nak cari pizza Mr Oetker kegemaran anak-anak. Tup-tup takde. Resorted to ordering Beef Pepperoni @Pizza Hut. It took around 15 minutes so we all pegi makan dulu while waiting.

Lepas pusing-pusing, last-last makan kat Orchid Bistro.

Order 2 gelas air suam. Waitress repeat order, air suam segelas. Okay takpe. Yang sampai 2 gelas.
Mee Goreng Mamak untuk en.Tebby. Sila makan dengan pisau dan garfu yer. Adoilah. Tak pernah lagi makan mee dengan pisau :P
Nevertheless rasanya sedap. Rupa pun buleh tahan.Pisau pun dah ganti dengan sudu..

Fried Wings. Sedap. Konon nak makan dengan Mee Goreng Mamak. Mee ilek oredi baru wings sampai. Mee Goreng Mamak sama 2 wings ni semua dimakan oleh Tebby yang berdiet *ahem*

Waitress - Mau sos apa?
Me - Sos apa ada?
Waitress - Sos mushroom sama sos blackpepper. Tapi mushroom dah habis.

Adoilah.. dah tentu-tentu kena ambik sos black pepper kan. Lagi mau tanya. Anyway, beef steak ni sangat not recommended. Very dry, keras dan liat. Nak makan pun susah. Lenguh rahang nak kunyah. Tapi malas nak komplen.

1 comment:

Smiley said...

wahh nampak yummy..price cemana ok ker?