Tuesday, May 11, 2010

Adam Is T.W.O

Adam, then. Si tembun dengan berat 3.74kg.


Adam is 2! Atas kesibukan (alasan?) dan kalut-kalut Ummi, tahun ni Ummi tak hantar apa-apa ke mana-mana pun untuk menyambut birthday Adam. Tahun lepas Ummi jamu kawan-kawan Adam di nursery. Tahun ni Adam dah duduk rumah aje, so jamu kita-kita ajer lah kot he he?

Untuk Adam, Ummi dah belikan (more like Ummi dah pesan kawan mintak tolong belikan) present. Something you can keep for a very long time and it appreciates in value as well (agak-agak Adam faham tak nih?). Tapi Adam tak boleh pakai taw, haram hukumnya. Kalau Adam nak present lain yang Adam boleh kitai-kitai, boleh lipat-lipat, boleh baling-baling, mintak kat Abah yer nak..

Adam sekarang ni banyak immitate Abangnya Iman. Dia lebih cepat belajar. Ye lah, dia ada 2 org 'guru' kat rumah. Tapi feveret dia ialah mengikut apa jua yang Iman buat. Makanya, kerja dia ialah mem'fire' orang, meninju Ummi (bergurau ganas dia nih) dan bergolek golek melakonkan adegan dari feveret cerita dia 'omemeng' (ultraman.. boys will be boys huh?) Tapi hati dia soft. Kalau kita angkat suara sikit, bulatkan mata marah dia, cepat aje dia meraung dan buat muka kesian.

Apapun, seperti mana-mana ibu pun, Ummi doakan Adam diberikan umur yang bermanafaat, sihat-sihat selalu, terang hati dan sentiasa menceriakan.

Bacakan perihal kelahiran Adam di sini dan sewaktu umurnya genap setahun di sini.


12 comments:

Ina Hashim said...

Happy 2nd birthday Adam...moga membesar menjadi anak yg saleh

psst mon...alang2 dah amik leave tuh...leh le kasi si Adam nih adik gegirl sorang lg

ummi said...

K Ina ~ heh... kaunter pertanyaan dah tutup he he. abahnya nak kosentrate kat 3 anak sajer katanya..

doakan semoga setahun tu bermanafaat utk kami semua yer K Ina

Ummu Auni Afif said...

hehehe. selalu kalau ckp nak concentrate kat 3 tu, alih2 ada no 4. cam kes aida..hihihi

ummi said...

aini ~ kalo nk ikutkan, dari plan 2 jadi 3. aritu nyaris2 dpt 4. kalau ikut bilangan asal pgnt, ada 5. Allah kasi pinjam 3 kat dunia nih, alhamdulillah..

Anonymous said...

selamat hari lahir utk adam...semoga menjadi anak yg soleh...

~mek~

ummi said...

mek ~ mmg asalnya aku nk kasi nama dia Muhammad Soleh tapi abahnya nak letak Adam. pastu Soleh tu kebetulan nama mamat yang dtg kelebet laman aku masa aku pgntkan Adam.. kang hasben aku pk pelik2 plak he he

cikwawi said...

happy birthday Adam!
semoga jadik anak yang baik dan cerdik..

To kakmon, selamat menempuh kehidupan with a "2 YEAR OLD". daku dah pening2 ni with my "2 YEAR OLD".. adehhh...

ummi said...

wawi ~ this is my 3rd '2 yo' hopefully i can manage this one better he he. yang ni nampak ganas sikit adehh

y@tipruzz said...

hepi besday adam!!!

dunno why tp kepala saya pon asyik duk kuar nama adam....adess adakah seorg lg adam akan muncul??? :p

Zuedin said...

happy birthday adam
nanti ummi adam dah dok umah..blehla en wafiy datang merayap

Lela said...

Happy birthday Adam. Semoga menjadi anak yang soleh..InsyaAllah.

Farra said...

happy birthday adam ..moga jd anak yg soleh..amin