Friday, December 04, 2009

SkinFood Obsession

Acik obses SkinFood pulak dah u olsss!! I first got to know about SkinFood ni masa pegi Seoul in 2006 (baca di sini) tapi tak beli pon. In addition to proper outlets they have, diorang jual kat tepi-tepi jalan je. Then this product masuk Malaysia, still acik tak beli pon. Until recently.

Remember my Cellex-C? (baca di sini). Those are good but they ripped my pocket. Plus those are not sold on the shelves. If money is not a factor, Cellex-C is highly recommended. In fact, lepas guna this products, I got compliments that skin has improved. Do visit BeyondPretty for more information. I bought those from this online shop.

But, maintaining something expensive while having many other needs (or rather wants actually) is not easy. Why spend on just one thing when you can spend it on other things? Aci tak acik punya prinsip. Prinsip ala-ala perabih duit okay.. not good... not good.

Then I got to know a discussion on SkinFood here and later decided to try them out. Relatively cheaper, all organic, they come in cute containers and the names make you hungry for food. Let me share the first items I bought...


1. Rice Mask Wash Off
2. Fresh Aloe Pack
3. Potiron Au Lait (I assume, dari gambarnya, pumpkin and milk)
4. Lettuce & Cucumber Essence

Acik dapat free payung time nih..

And today, after contemplating for sometime, decided untuk menambah koleksi SkinFood ku.. Here's the damage during my second visit to its outlet
1. Cactus Emulsion
2. Milk Mania Washable Cleansing Gel
3. Tomato Serum
4. Honey Pot (lip balm)

Yang dalam peket-peket kecik tu are free samples.. Black Sesame Hot Mask, Black Sugar Mask Wash Off, Peach Sake Pore Serum (acik was-was nak pakai, boleh ke?), Mushroom Multicare BB Cream.



Kali ni acik dapat diary 2010 pulak. Ntah bila masa nak tulis diary pon taktau tapi dah free tu kan, ambik je lah. Mungkin jadi harta si Kakak lepas nih.

Oh ya, kalau anda membeli belah di SkinFood ni, do ask for free samples...

5 comments:

stalker said...

what I notice, skin food punya product mmg ade sake ( arak jepun). tp kalo guna utk berubat ( nk cantikkan kulit pun berubat gak kan.) tak salah rasanya nk guna. bukannnya minum pun. in fact tak guna utk solat.
ye ke assumption ku ini..?

Anonymous said...

wah..semenjak dua menjak ni macam2 produck ko gune yer..al-maklum ler dah ada maid, adala masa nak membelek2 muka kan?

-mek-

ummi said...

stalker ~ tried to find the hukum on the net tp so far tak jumpa lagi yang betul2 boleh di faham dek akal ku yang tak seberapa ni. since was-was tu, tak guna lah setakat nih.

mek ~ woo... itu yang aku declare je.. tak masuk lagi yang aku tak dan nak cerita muhahahaaa. tp betullah. since ada maid ni byk le benda aku boleh belek2. tang mana kusam, tang mana kedut he he he

ummi said...

stalker ~ tried to find the hukum on the net tp so far tak jumpa lagi yang betul2 boleh di faham dek akal ku yang tak seberapa ni. since was-was tu, tak guna lah setakat nih.

mek ~ woo... itu yang aku declare je.. tak masuk lagi yang aku tak dan nak cerita muhahahaaa. tp betullah. since ada maid ni byk le benda aku boleh belek2. tang mana kusam, tang mana kedut he he he

Farra said...

wowi..mesti mukaku kelam kelibut sbb tade maid ekeeke :p