Thursday, August 06, 2009

Risau! Sekolah Sudah Tutup!

Kakak demam! Selasa lepas dia tak pergi sekolah. Demam panas. Batuk dan selsema. Semalam dah pegi tapi sebelah malamnya temperature dia naik semula. Dia pun lembik, tak banyak cerita macam biasa.

Waktu saya jemput Iman dari Atfal Sayang petang tadi pun, saya dimaklumkan Atfal Sayang akan ditutup sehingga 16 Ogos 2009. SK BTHO (2) ditutup sehingga 12 Ogos 2009. Ya, ada 2 kes H1N1 di SK BTHO (2). Memandangkan ramai budak SK BTHO (2) yang transit di Atfal Sayang dan lokasinya yang hanya berdepan dengan SK BTHO (2), it is a wise idea to stop operating for a while.

Back to us, saya sangat risau. Kakak demam, selsema dan batuk. Kadangkala dia mengadu sakit badan. Ubat memang kami dah bagi ikut timing yang disarankan. Air masak memang sentiasa ada dekat dia. Harap-harap dia sembuh cepat.

Doakan semuanya kembali seperti biasa. Bukan untuk kami sahaja. Untuk kita semua.

8 comments:

ummi said...

test

sikulat said...

hermp.. tak perasan akak dah ada banyak posting.. akak draft banyak2 ek ?

Ape khabar kakak ? masih tak kebah ke demamnye? Kalau masih demam, better akak ke hospital.. risau btul dgn perkembangan terbaru H1N1 nih.. moga kite semua dipelihara hendaknya.

lama btul kite2 semua tak berjumpe kan.. ada sebulan agaknye dah.. masing masing dgn macam-macam isu kebelakangan nih. Saya jumpe zarid arituh.. ada sekejap pagi kat opis korang.. sampaikan die dah pakai tepon baru + nak tukar tepon baru lagi pun tak diikuti perkembangannye.. hehehe

p/s: wish me luck to drive to work. huhuh.. apa yang penting kerjesame!!

Puan Hanis said...

skarang kalo anak2x + mak bapak selsema sikit jek pun dah risau.Tambah plak kalo demam.Tapi cuba2x juga fikirkan yg baik2x je.Mintak Allah lindung kita drpd penyakit yg dtg dari mende haram tuh.

Kesan paling tak besttt...takleh nk sesuka hati jejalan sana sini.Dgr org bersin kat sbelah pun rasa nk cabut lari jek.Huhuhu.

Dok umah je laa jalan paling selamat.Kesian kat anak2xlah takleh nak ke playground diorg as always.

oren said...

kena bawak g spital cepat2..

semoga selamat semuanya..

ummi said...

sikulat ~ iya.... mendraftnya bukan main. pastu separuh jalan jek. tu lah.. tadi pun jpa zarid, byk tol update he he. btw mgu ni pon takleh berjumpa-jumpi lagi, akak poser. lagi 2 mgu nak bulan poser ni, hutang tak habis lagi.

ummi said...

pn hanis ~ tapi ada gak yang tak sensitif. batuk bersin kuat2 sesuka hati aje kat public. anak2 akak plak seme dalam golongan high risk (asthma) so seboleh mgkn dok rumah aje. nak pegi pasar aritu pun siap lari kurung Iman. tinggal sama bibik. meraung2 member tu. paling jauh depa main pun kat depan pagar rumah aje

ummi said...

oren ~ dah bawak. dia dah tak dmm time tu so depa ambik temp aje. tak buat lah screening utk H1N1 tu. alhamdulillah dah sihat, arini pun dah pg sekolah agama

ME said...

semoga kakak cepat sembuh ..