Monday, December 15, 2008

Study Area - Contractor Please?

Mak saya komplen. Rumah serabut. Ada rak buku pi kasi kat orang. Habis semua buku kena simpan dalam kotak. Bukan apa, ni tengah mencari-cari kontraktor nak buat study area. Belum dapat lagi. Mulanya dulu plan nak beli aje bookcase from IKEA then essemble sendiri. Pastu plan nak cat and alih wiring sikit, baik cari kontraktor terus. Kalau harapkan kami, alamatnya 5 tahun lagi belum tentu sudah! Mengambil contoh laman kami dulu tu lah. It took us 4 years doing and re-doing the lawn ourselves before we finally gave-up and outsourced it to 3rd party.


Ada sesapa boleh suggest kontraktor, tried-tested-and-proven?
Just to note yang saya suka mengambil approach ala-ala minimalis dan simple.


Saya suka sangat ala-ala kat bawah ni ha... (taken from site IKEA-Hacker)

7 comments:

Ummu Auni said...

terujalah pula tengok
boleh buat untuk bilik study ni

ummi said...

ummi_auni ~ cantik kan. nampak fresh aje. ku suker..

Anonymous said...

eee cantek2... kalo kak tie dah jumpa contractor kasik tau ehh brape dia quote...

-semutss-

NeroEcha said...

Cantik giler tu kak..ade sorang contractor ni dulu renovate rumah mak saya cantik gak..

Farra said...

cantik sgtt

Anonymous said...

Kak Tie,

Sy nak rekomen org yg renovate rumah sy.. dia buat wardrobe, shoe rack ngn book rack rumah sy.. benda lain pun dia buat gak la..so far bile rekomen kat orang semua berpuas hati.. opismet sy pun ada gak yg dah hire dia utk buat kitchen cabinet rumah dia.. InsyaAllah ok.. :)

Contact Person : Faizal (019-2704711) from RenoDeco Sdn Bhd.

Ckp jer kawan Erni TM. :) cuba jer la. manalah tahu fit within ur requirements ke..

Tyha said...

cantik kulit baru blog...lama x nyinggah...keje banyak....Kalolah leh buat mcm lam gambar tu...mesti best...kemas jekan