Friday, June 22, 2007

A tiring day it was yesterday.

We only went back at 8something last night, inching trough the usual after-heavy-rain traffic and arrived at Atfal at about 9.00 pm. Tebby had a meeting at 5.30 pm, the time we all clock-out after a day's work in the office. While he was at that, I cleared things on my table as new structure will take place in about a week time. At 7.00 pm I went to his place, waiting (it gives me goosebumps these days staying back after Maghrib in the office. Whatmore yesterday, a colleage sent me photos of ghost. Yikes!). For convenience, our dinner was bought at McD drive-through (we waited for 15 minutes for quarter pounder, so much so for the so-called drive-thru eh?). When we were finally home, there was a power trip (again). Our streamyx modem went kaput (rasanya kena petir tu, ni dah yang ke-3 tu). The washing-machine stopped halfway (I set it to finish at 7.30 pm). Since it was already soaking, I had no choice but to wash the laundry anyway. I only had my dinner at 11.00 pm and happily went sleeping right after that. Da** tired. Today I only got up at 6.00 am. Yep, these days I woke up even before 5.30 am!

Anyway,

On a happier note, we're going balik kampung tomorrow. Flight will be at 3.30 pm. Already booked Airport Limo to KLIA. Kakak is all excited. We'll be back in KL on Tuesday noon. Btw, sekarang MAS dah tak pakai tiket cam dulu ek? Just printed papers. Except for international flights. It's gonna be Iman's first plane-ride. Ya Allah, jangan budak2 ni buat hal dalam kapai terbang.. pensan Ummi nanti..

Wanna see my pergola? Nothing much still. I plan to install wood-decking underneath and have some garden furnitures. And also sharing photos of bunga-bungaan..






Kakak insisted on red ones.
Kebetulan pulak, ada bunga kembar.
Nampak tak bunga yang tunduk tu?


purple petunia.
like the daisies, this is also her idea.


The great Nepenthes (periuk kera).
It has 4 pots.
Kena masukkan air dalam every pot tu.
This,.. is hers as well

Among the surviving heliconias.
Kidnapped from kampung.

we have white variation of this too.
This,.. is my idea btw.


hers as well


All the keladi gang is here



8 comments:

tikusmunduk said...

Wah..akhirnya kau dapat jua pagola idaman kau..

tapi yg aku musykil, sejak bila kau minat tanam pokok nih dan aku tengok segar bugar la plak pokok bunga tu...

pokok keladi yg aku kasi kau tu hidup lagi ke tak? ke yg ada dalam pasu tu mmg yg dulu tu

ummi said...

tikusmunduk ~ berzaman wei simpan duit tu! kalau ikut nafsu nafsi aku, maunya nak gazebo hak RM15k yang abg ipor kau buat tu. apakan daya...

ha.. ha.. mak aku pon musykil. tetiba aku bergiat pulak cucuk tanam nih. keladi dalam pastu hak belah kiri tu yang aku ambik kat rumah kau tu. memula mmg cam nak mati dah. pastu aku bagi lebih kasihsayang, terus kembang semangkuk.

pasti aku lak buleh bagi kau benih bunga. serius. hak yang jatuh2 tu aku masukkan dalam pasu, tumbuh lah pulak.. tapi kecik ketot lagi.

tikusmunduk said...

lupa lak nak cakap selamat bercuti dan balik kampung...

hidup lagi rupanya pokok keladi tu yer...

apa-apapun aku ucapkan semoga bahagia dengan hobi baru..aku ada masuk web memasak kau..wahhh..bukan main lagi yer cara kau 'menghidupkan' emosi masakan kau tu, sampaikan aku terliur dan semangat memasak aku semakin berkobar-kobar...

deman said...
This comment has been removed by the author.
Farra said...

i'm dreaming of pegola too kak!
brape K dah habeh tu?

suka gak tgk purple petunia tu
sume bunga2 wajib disiram ker?

yatipruzz said...

a'aa kak...brape harga pergola mu itu?
kitorang pon ngidam nak buat garden even tho tade ilmu cucuk tanam di dada :p

ondeonde said...

wahhhh...gardening!
i still do not have the motivation to start gardening and tak tau bila nak start pun!

ummi said...

farra ~ about RM1K++++++. akak siap letak poly-roofing. purple petunia tu so far so good. mmg siram 2hari sekali. kalau hari panas, tiap2 hari.

yati ~ akak dulu gitu gek.. tanam serai pon tak hidup! baru ni lah bergiat sikit. kena pulak budak2 makin membesar, nak jugak main2 kat depan petang2. abih tu kalau ngadap semak aje, takde feel lah pulak nak relaks2 kan.

onde-onde ~ he.. he.. saya dah jatuh cinta dgn gardening ni. kena lak pastu suami saya pon jatuh cinta gak, makin menjadi lah. to see they bloom, it gives such satisfaction. PLUS, bolehlah keluarkan peluh. anak2 pun syok dapat berkubang main tanah!