Monday, June 18, 2007

Happy Father's Day

HAPPY FATHER'S DAY kepada semua kaum bapa. To be frank, we did not even celebrate. Maybe we should start next time around.

Anyway.

Tebby and Kakak had fun yesterday. Dedua tu kaki TV, kalau ada cerita baru keluar, sure cari DVD or pi tengok wayang. Yesterday was Fantastic Four. Actually the two planned to see Spiderman 3 but due to some circumstances, the plan was cancelled. Siap dengan bekal jacket and stokin in case sejuk sangat (it was), air masak sebotol (she drinks a lot), seketul gardenia roll (she ate that up) and a packet of mini 'love letter' (which she finished half of it). He.. he.. siap bawak beg bagai, macamlah jauh sangat. Perjalanan dari rumah adalah dalam 2 minit he he. While they were at that, I minded the cleaners that came on as-needed basis. They took a good 4hours to finish - letih makcik nunggunya! To pass time, I pressed Tebby's office shirts (me good girl eh, patutnya sama-sama join Iman noon-napping). When Tebby and Kakak got back, as expected, I was bombarded with details. She had good time (tapi sempat lagi gaduh dgn Iman lepas tu, berebut nak tengok CD kat rumah pulak).

And Tebby as well. I guess without knowing it, he enjoyed Father's Day.

5 comments:

yatipruzz said...

waa tak sabar nk tunggu idlan besar tgk wayang sesama!
sure best eh mama and son going out together watching something and eating mc d hehe

mardhiah12 said...

mug tu amik dari mana2/or akak beli utk tebby akak?
hehehe

ummi said...

yati ~ tebby kata punyalah susah nak suruh kakak diam. dia mmg banyak mulut. kekadang tensen nak jawab soklan2 dia. wait till the time comes okies!

mardiah12 ~ idok lah membelinya. a colleague hantar gambar 'cute mugs'. i find that one interesting.

mawar said...

so sweet..daddy dating daugther..my husband selalu imagine besar2 nanti our Alisa will be his best friend gi jenjln. sekrg ni pun ptg2 depa berdua naik motor round-round taman..nice kan.

ummi said...

mawar ~ they used to be closer last time. bila abahnya buat mba, they all semakin kurang rapat. i guess sbb tebby sibuk time tu so akak ni lah jd tempat dia bermanja. tapi si kakak tu, serampang 2 mata jugak tu. time wayang dgn abahnya, time nak shopping, cari umminya. dia jugak yang untung...