Friday, June 27, 2008

Today is NBD for Adam. NBD stands for 'No Breast Day'. *Our objective is to train Adam to nurse from bottle. By the end of the day, when I gave him his feed using bottle, he looked longingly at me, and had that 'I want your teat!' all over his face. Kesian memang kesian but I am left with just another 2 weeks more. Tak sanggup to go through the same situation again like I went through with Iman. Berapa kali saya cilok dari ofis sebab dia (Iman) melalak tak henti-henti. Oh ya, ada orang request nak tengok stock EBM saya. Err.. saya kena clearkan sikit lokasi penggambaran sebelum shooting.. Yang pastinya, saya akan tempelkan juga nanti. Dah penuh 1/2 freezer you..
*It was not a collective agreement but since Adam is barely 18yo, his mother decided on behalf and claims as if it was Ummi-&-Adam agreement.

Tak ada apa nak bebel dah. The house is dark already. Budak-budak (dan bapak kepada budak-budak itu) dah lelap. I've just finished kupas bawang. What to do, that is the only time yang boleh buat kerja rumah secara aman dan tenang (walaupun tadi dah ada sorang jadi mangsa kupasan bawang, sebok sangat nak menolong, last-last pedih mata - sapa lagi kalau bukan si Muhammad Iman).

Have a nice weekend!

Menayangkan my Medela Swing.
Boleh guna letrik atau battery.
Takyah lenguh-lenguh mengepam sampai 20 minit.

Ya Tuhan!!
Kamu pamlah kot mana pun Iman oii, takkan bersusu t*t*k kamu tu..




11 comments:

Anonymous said...

hahahaha.. lawak tol gambar iman berusaha mengepam tuh!!!!!

p/s: my mission nk 'collect' ebm akan bermula dlm 5-6 minggu lagi..

-ays-as-

ummi said...

ays-as - tgh confinement ke? i started early June ari tu. mula2 tu buat sekali je sehari sbb bb bagi direct bf. la nih tgh train minum botol time siang (nak biasakan when masuk keje nanti), every 3 or 4 hours pump. kalau tak, sakit breasts nanti. paling takut kalau susu cepat kering.

ps - iman tu? dia memang begitu.. ada-ada saja kerja dia..

aida said...

OMG, kak tie!!!
sekali pam dapat 5 oz?
melampau betul? makcik jeles ok
maknanya nanti kalau naik kerja.. mau belas-belas oz ni sekali perah

HUWAAA, JELES JELES

ct said...

ummi,
klu nak practise thru botol, its better other people yg susukan.. not from the mother itself. baby2 ni pandai, they know who feed them. like my baby, at 6pm onward je die dah refuse botol. sanggup tunggu saya balik baru nak nenen direct....
eh, tak lama lagi dah nak masuk keja balik ye... sekejap je rasanye....dah abis confinement kan... my baby pun dah 9 mths.. time flies so fast...

oren said...

hahahahaha...sungguh kiut si Iman tuh..

Anonymous said...

nope..lagi 5-6 weeks nk bersalin, insya-allah.. so after that nk start buat 'collection'
im not sure yet bila nk back to school... hehehe... tgh belajar pun boleh ada baby :D

anyway, sgt2 berharap dpt buat 'collection' yg byk...

-ays_as-

kaezrin said...

bravooo!!!!!!!!

CT said...

subhanallah.....it so funny looking at iman's pic tu.....anisah dulu pun sama masa saya dalam pantang...luckily i got my avent manual and my spectra3..so i gave anisah used d manual avent..:)

IbuThaqif said...

Bravooo kak...still lg bf baby...dah mengumpul ebm lg tu...cepat2 le kasi tunjuk gambar..lawak le iman tu yer nak mengepam..Btl tu kak like ct tulis better suruh org lain bg if nak guna bottle..baby ni pandai tau...selamat mengunakan bottle baby..

ummi said...

aida ~ rekod setakat ni 8oz at one go he he.. jgn mare!

ct ~ cam akak ni ha, rasa cam sekejap je masa berlalu, si Kakak dah std 1 dah.

oren ~ kadangkala dia kiut.. kadangkala he makes my blood goes upstairs you know!

ummi said...

ays_as - tgh belajar lagi ke? kawin awal ek?

elin ~ yes.. usaha tangga kejayaan.

ct ~ yang manual dia takmo. hak yang letrik jugek meng-excited kan dia. mak dia yang terkulat2 nengoknya.. ye lah benda tu bukannya dua posen. rosak kalu... naya.

ibuthafiq ~ tu lah, dah sempat lagi nak ngemas freezer tu. 'pembantu' ramai sangat.