Monday, June 16, 2008

Ahhh.. finally the house looks liveable again albeit toys yang berada di hampir semua tempat. Semalam cleaners datang and they took quite sometime to finish off the usual stuff. Maybe sebab yang datang semua orang baru. Or was it kebersepahan rumahku yang melambatkan diorang? Whichever.

Today is 37th day. Hey, I kinda miss being pregnant! Habislah Tebby pengsan kalau saya umumkan kepada dia 'Let's try for another one'. Hairan kan, sepatutnya saya yang pengsan kalau Tebby buat announcement gitu. Why him? When I stopped breastfeeding Iman, he was the one yang selalunya bangun bancuh susu memalam. When the kids were sick, he was the one yang selalunya lebih menjaga budak-budak ni. When I came back for confinement on my own, he grilled tasty Daging Bakar or did sumptous Daging Goreng. Mind you, he did that after balik kerja, which lately ni almost selalunya pukul 9.00 or 9.30 malam. Kadang-kadang dia masakkan cukup for 2 days stock tapi bini dia nih makan sampai abis sekali hadap jek. Hey, I need lots of protein okay. Since Adam's birth, he takes 90% of kerja masak-memasak. And also does the marketing on his own. Marketing di sini bermakna pegi market atau supermarket membeli groceries. Tebby knows types of fishes a whole lot more than I do, he he. I'm proud to say this sebab I know ada ramai kaum bapa yang tak kenal jenis ikan pun! Kadang-kadang Kakak temankan. Another deed he always does for me is filling up my ViVa's tank. Rasanya bini dia ni tak pernah lagi bayor duit isi minyak. Dan membawa ViVa pergi service dan seterusnya membayar whatever kos.

Having said that, on behalf of Athirah, Iman & Adam, to Tebby -> Happy Father's Day.

5 comments:

aida said...

i guess ramai kaum bapa dah jadi rajin. bukan macam kaum bapa yang lama-lama, semua lepas kat tangan isteri.

in a way, i think it's good for the husband to help out :)

happy father's day to all fathers out there

oren said...

sat saja dah 37 hari..

ummi said...

aida ~ sekarang dah ada paradigm shift sikit. tapi still ada yang jadi conventional husband and father.

oren ~ tapi kalau bab pantang makan ni, 40 hari tu lama woooo!!

puterikiut said...

lebih kurang je kita kak tie..kalau bab2 masak/beli ikan mmg serah kat hubby.. sbb nieta tak tahan bau ikan..ahaks..

puterikiut said...

kak tie satu lagi nak tanya.. cleaner2 tu mcm mana nak contact yer..kongsi2 la.. upahnye berape?