Thursday, December 06, 2007

Black Beauty



At last, I bought a camera yesterday to replace my 4.0 mpixel Kodak which I started using 3 years ago. However I sidetracked from the original plan from Canon/Nikon and settled for a slim and sleek Olympus FE280 and saved some hundreds from my original budget. The features and specs can be read here.

Mine is black. I likee. Haven't got the chance to try it out yet. Not even the chance to charge the battery. Maybe tonight.



13 comments:

sikulat said...

muehehhehe.. berjaya dah membeli!... yah yah.. pasnih kena lebih banyak pose dlm blog laa ek.. erh.. kata ari tuh nak soh saya touch up gambar konvo kakak (ke?).. mane erh ??

ummi said...

sikulat ~ makcik ni asiklah terlupa nak membawak gambor2 berkenaan. nanti dah ada akak kaborkan. tak sabor sebenarnya nak try2 tapi sbb budak2 semalam tido lewat, maka hajat nak mengexplore kena KIV dulu. ramai sgt pembantu kang, hancur..

pB said...

ummi

berapa ribu lemon nie..??

teringin gak nak cari sebab CANON yang dok pakai sekarang dah nak KAPUT ...

pB perlukan email ummi.
ada hal sikit nak tanya

ummi said...

PB ~ kite dah email PB. cuba nengok.

aida said...

hehehehe.. olympus is the best
mmg setia ngan olympus bab kamera..

my father beli dari tahun 2001 lagik, masih bertahan digicam dia

ummi said...

aida ~ tokei kedai tu pun beriya2 rekemen olympus walaupun range canon (for the same spec) lagi mahal. my so-called 'analogue' camera dulu Olympus Miu. mmg banyak berjasa.

kaezrin said...

ahaks..that was my initial plan tp bila gi kedai terlebih plak rm100 pi angkut hat konon bagus sikit..but its as slim and sleek as yours..

ummi said...

elin ~ akak lak tak biasa ada kamera selim melim gitu, rasa susah nak pegang! yang kodak lama tu tebal gemok.

mardhiah12 said...

pergh, cun banget

Kaklong Syikin said...

salam,

hehe..ummi tau tak nape skrg ni saya rajin masukkan gambar dlm blog? sbbnya kamera olympus nilah. suami bagi masa nak raya aritu.dia kata ada syaratnya, bila saya tanya apa dia, dia kata, kena pakailah, dah belikan. hehehe.

saya punya kaler kelabu, sebijik cam dlm gambar ni. setakat ni kami dah amik gambar dlm 500 kping lebihla.

~ahni~ said...

Sekarang ni kamera dah la kecik, spec tinggi dan harga berpatutan tapi sayang pulak sebab kamera kita orang masih elok, cuma agak besar dan agak 'slow' bila nak on/off.

So, dah try ke camera tu?

ummi said...

mardhiah ~ yang hitam tu lagi cun tawww (kembangkan hidung sendiri).. hasben akak ni mmg suker beli kaler2 hitam gitu. dari keta, kasut, handphone sampailah ke kamera. walaupun akak punya!

kak long ~ dapat hadiah kamera yek. saya suka ambik gambar anak2 (selain makanan dan landscape). nak mencuci jadi gambor yang malas tu. ada beribu2 lemon tak cuci2 lagi.

ahni ~ true. less than 1K pun buleh dapat hak spec ok punya. whatmore kalau lagi mahal kan. saya excited sgt nak beli tu sbb ari tu masa graduation kakak, ceremony tu dalam hall, malam pulak tu.. abis gambar malap2 belaka. sayang sangat. same thing masa saya pegi manila, ambik gambar masa malam2.. tak elok sangat.

Farra said...

jeles I !!:p