Thursday, May 17, 2007

Macam-macam Kakak

Semalam Kakak tolong saya masukkan kain dalam washing-machine. Washing machine tu kami letakkan di bahagian belakang dapur, so kena buka pintu dapur. Abahnya pesan suruh Kakak tengok-tengokkan, jangan sampai tikus masuk pintu dapur yang terbuka. Lepas siap masukkan kain, cepat-cepat dia masuk rumah. That little girl invented her own way of not allowing cik siti sekalian masuk ke rumah...



10 comments:

siku|at said...

saya rasa akak kena suggest kat Athirah utk tampal poster bawah sket. Baru la cik siti & co nampak poster.
hrmp.. hermp.. tinggi sgt tuh.. nanti diorang tak perasan.

p/s: uhh.. creative betul la kakak nih.

ummi said...

sikulat ~ tu lah. kadang2 nak marah pun ada. nak gelak pun ada. apa-apa pon, layannnnn! org kata jgn sampai kreativiti terbantut kan.

Kaklong said...

salam,

cute gambor tikus tu. mesti sdeih puak2 tikus tu sbb no entry for them haha...

p.s. ummi, saya nikan lagilah,lesen dah berbelas tahun, pekasam jadinya

CT said...

ummi,

that is so cute.... my son dah stat nak menconteng... last week, abih cadar katil nenek die... dah beli writing blok pun, kat situ gak die nak "melukis"...

ummi said...

kak long ~ saya risau jugak ni sbb saya pun dah berzaman tak drive. tp suami saya tu makin hari makin sibuk and banyak outstation so mmg kes terpaksa dah ni.

ct ~ zaman2 tu dah berlalu. sebelum finally dia melukis atas kertas, mmg semua ceruk dia dah kerjakan pon. she's really into drawing. insyaAllah one day kami nak hantar dia pegi proper drawing class.

pB said...

mcm tikus pompuan jer ...

mawar said...

comel jek..hopefully anak saya alisa tu pun boleh diharap buat house work nanti..heeee.

ummi said...

pb ~ eh ye ke? almaklumlah yang melukisnya pon pompuan.. bias lah tu. dia punya lukisan paling senang nak detect lelaki ke pompuan, tgk tang mata. kalau lelaki tak de bulu mata, kalau pompuan ada.

mawar ~ housework tu tgk mood dia jugak. tiba dia hangin tu, jenuh kita ajak, dia deekkkk je. akak selalu 'jek' lah dia. kalau dia tolong2 tu, cakaplah dia good girl. macam princess ke. ummi suka kakak rajin2 ke. kembang lah member tu!

aida said...

tergelak tgk sign tu.. takpele, moga cik ti faham ok :P

ummi said...

aida ~ that's how innocent kids are kan. tho it doesnt work that way actually.