Monday, January 15, 2007

APSH -012007-Iman's followup check-up

Sabtu lepas kami bergegas ke APSH. Tiada yang emergency sebenarnya. Tapi harus bergegas sebab hari Sabru selalunya crowdnya extraordinary sikit. Kalau lambat alamat dapat nombor giliran belas-belas, malah mungkin 20 kot! Bagi si Kakak, pegi ke APSH ni semacam satu ‘event’ – she likes! Iman ikut saja. Kalau Kakak happy, Iman pun suka. Dapatlah mengerjakan kuda plastic kat situ atau boleh try terjun terbang dari tempat mainan tu (my God, he starts to jump from the stairs while holding on to the child-gate. He sometimes hold the rail and extend himself horizontally from the stairs, macam Superman)

Back to cerita APSH. Kami sampai kat sana around 9.00 a.m. already. Sebabnya menyinggah di Atfal dulu, bayar yuran budak-budak tu. Katanya Kakak kena hadir ‘kelas tambahan’ (10-15 minutes extension) sebab dia kena catch-up whatever yang dia tertinggal tahun lepas). Lepas tu pulak, budak-budak tu pegi ambik hoolahoop nak main. To get them off the things pun satu masalah, tu yang menambahkan lagi kelewatan tu. Anyway, we got no 1 and we left APSH at about 9.30a.m. Iman still needs to continue his Singulair and Ketotifen. Dr check telinga dia yang berair dulu tu. Still ada nanah so he was prescribed with ear-drop and antibiotic. Ear-drop, he likes, selamba je tadah telinga dia. Antibiotic tu (Augmentin), bueekkk, he so not liking it. Anyway, next check-up will be this Friday, 19th. For his ear, that is. Iman lah Iman, lepas satu.. satu budak tu.

Balik tu singgah McD sebab masing-masing dah berkeroncong tak makan pagi lagi….

Selain dari tu, kami juga (sila fokus kepada mdh) try resepi-resepi baru. It may be old to you but we’ve just tried them so please pretend to be excited as well yek! Please visit our food-blog for the followings: -
1. Daging No49
2. Steam Fish
3. Murtabak Daging + Kari Ayam Sempoi
Mardhiah12 – akak hutang resepi Nasi Dagang. Coming soon okay.

Have a nice week ahead!


2 comments:

mardhiah12 said...

ok...nasi putih pun jadi

ummi said...

mardhiah12 - cikpuan limaunipis sihat2 aje? kim salam kat dia ek.