Wednesday, February 08, 2012

4-feet Lunch

Setelah 4 hari bertenang-tenang tak datang ofis...
Setelah spend time dari 4 Feb sampai 6 Feb kat Port Dickson...
Setelah cuba bertenang-tenang di rumah pada 7 Feb dalam longgokan kain baju x berbasuh...


Hari ni 8 Feb datang kerja.


Only to be invited (requested,.. or mandatorily demanded) to join a meeting secara adhoc. I wasn't prepared. For the meeting agenda. For the fact that meeting tu dengan VP and orang lain paling-paling pun adalah berpangkat GM. As well as the fact that it ended at 2.10pm! Laparssss!!

I put aside my original plan for nasi putih+lauk pauk. At 2.10pm yang tinggal mungkin hanya tray ajer. Kalau nasib baik sikit, adalah tinggal sekor bawal-yang-besar-gedabak-takde-sapa-nak-ambik. Atau kuah telur itik masak lemak dengan beberapa cebisan telur. So....quickest and easist was Penn Station at neighbouring office tower. Asked for Savory Lamb Sandwich (ala... tak spicy ponnn) and a Banana Walnut Muffin.

Tett tett tettt.. (bunyi cash register, in case you're wondering)

'RM11.60 Kak'.





That could've paid my 2 days lunch. Beggars can't be choosers so hantam sajalah. Makan nasi putih dengan ikan bawal-yang-besar-gedabak-tekde-sapa-nak-ambik tu pun mau tujuh lapan ringgit kat latip. Tu belum kira ambik kuah telur itik masak lemak nun. Apapun nasib sandwich kambing tu sedap. Alhamdulillah.

Coincidently, this is how my sandwich looked like.. with 4 feet and a tail! tee hee hee..

2 comments:

asma salleh said...

sungguhla dahsyat daya imaginasimu.. hhahaha.. sampaikan sandwich ada kaki ngan ekor..

y@tipruzz said...

tu la b4 baca post ni sy duk imagine apela 4-feet lunch itewww