Monday, October 03, 2011

Macaroons!

Sesungguhnya makan lepat pisang adalah lebih nikmat!
Udoh le mahalllllll.. RM3.00 sebiji. Tamak, beli pulak 6 biji ^_^
fa alif dal nun mim wau kaf!

Punyalah berzaman berangan nak makan macaroon. Dok baca kat blog/fb orang lain makan macam sedappppp la sangat. Siap posing makan-makan kat Harrods KLCC tu. Ala-ala high-tea. Kak Mon takde jadual high-tea beb. Agak-agak nak makan tu, tea time ke, lunch time ke, dinner ke, supper ke.. bila-bila pun buleh.

I've been hinting En Tebby tapi nampaknya he didn't get it. Dia kata nampak macam tak sedap so dia tak beli kan. (Atau dia pura-pura tak dapat hint?)

Verdict? As I mentioned above, makan lepat pisang, sotong celup tepung, cokodok adalah lebih nikmat. Ni according to tekak Kak Mon la yer. Kang ada pulak peminat tegar macaroon marah Kak Mon..

And yes, my husband knows me like the back of his hand. Dia nyer komen, I don't think you'll like it', selalunya adalah benar...


5 comments:

pB said...

manis sangat benda alah nie ...

ummi said...

pB ~ you're the 3rd kelantanese yang komen benda yang sama. manih lleting! i myself suka makan coklat tp seksa nak telan macaroon ni.

Farra said...

mmg manis! saya pon tak gemor...boleh kene diabetis..i kan menjaga kesihatan hihi..

ummi said...

farra ~ untung gak kita tak suka. jimatssss! mahal kan main. kalau RM18 tu beli cokodok, buleh kongsi makan satu ofis :D

aida said...

manis gilo... walaupun saya suka kemanisan kuih buah tanjung, tapi tak tahan kemanisan macaroons