Thursday, April 29, 2010

Big B

B for bonus, not b***st he he.


Since I landed among the average for last year performance, my bonus is of average as well. But good. Rasanya tak pernah dalam sejarah pekerjaan ku dapat average and getting bonus of more than 2 months. Always 1++ month. And those time when I landed at 4, dapatlah extra sikit.

Nothing much to splurge on. Almost 90% is alreadly committed. I need to pay in advance my one year car installment, I need to clear my credit cards hutang. Plus, the tax was high.. So I dream small. Ukur baju di badan sendiri okay. Maybe nak pegi nursery pokok and get some potted plants. That's all. Apa-apapun, kena buat some 'kunci kira-kira' dulu.

Oh ya... Bling Bling! This one is provisioned for using some cash from this. My cash register went kchhinggg few months back after I sold the remainder of my ESOS. Emas sekarang berapa RM se-gram? RM133? Habib is selling at RM126. See la how.

So, apa dah jadi dengan bonus you pulak? Sampai 2 tong ATM kat MidValley out-of-service, you all punya kerja eh?

4 comments:

myjuliana said...

mahalnya emas skarang.. saya harap musim saya membeli emas dah berlalu.. huhu.. masa awal2 kerja, boleh kata tiap2 tahun saya tukar gelang emas saya except gelang yg arwah mak bagi.. masa tu harga emas masih below rm90..

but then lepas harga emas dah melonjak gile2 naik, dah tak beli dah emas.. tangan dah makin tembam, kalau beli yg ringan, tak sesuai, so, pakai jela apa yg ada.. for the time being, saya pakai 1 cincin jek, kunun2 cincin kawen, but sebenarnya cincin beli sendiri.. cincin kawen dah tak muat :P

ummi said...

julie ~ for investment purpose, kalau tanak libatkan saiz badan (he he), blh beli gold bar or coins. mamat tu citer, he bought some bars 4 yrs ago and just sold them, dapat dabel. i am so inspired... tunggu modal lebat sikit

myjuliana said...

wow menarik.. berapa laa harga gold bar tuh.. hehe

ummi said...

julie ~ it goes by weight. ada 5g, 10g and 100g. elsewhere mgkn lain weight. 99% pure selling at RM141 per gram. ada diskaun RM10 per gram. ni tak masuk workmanship.