Wednesday, August 27, 2008

Hari Shopping Sedunia

Pinch me.

I withdrew RM1k yesterday for the kids' nursery and kindy and school bus and sekolah agama and some for my weekly provision. And yet I spent them on 3 tudung today. In addition to my other 2 tudung I bought yesterday. And,.. err... 2 blouses.

Congratulate me people.

I received a an upgrading letter few weeks back. Don't they say good surprises come in small packages? It came with the grade and new salary scale and what else.. arrears.. woohoo. Sebenarnya even arrears tak bank-in lagi pun, I've started spending. Laa la laa laa. That explains the above spending okay. But wait, I'm still eyeing for bigger and finer things in life. Not a gold band with large chunk of diamond on it. That, I'll pass (unless ada orang nak bagi lah kan.. kan.. kann..) Makcik nak beli sofa. Nak ganti yang kusam, konyok, koyak 3-seater kat rumah tu. We're thinking of that cosy sofa with L shape attachment. Clean cut and can withstand jumping on, running over and most importantly washable. I mean dalam mesih basuh okay. I am a mother of small kids. Sure ada hak termuntah, terlukis, tertumpah. Dan macam-macam 'ter' lagi lah. That's why nak beli hak practical dan tahan lasak. IKEA? Roselle? Idea please. Budget not more than 3.5K. Possibly lagi murah dari tu so I can chip in a coffee table as well. Fabric please. No leather. Tak suka. (Kalau suka pun, tak mampu, unless I grow my own cows).

Okay people. Chow chin chow dulu.

13 comments:

ibuVouge said...

tahniah ummi
murah rezeki , tambahan dah nak dekat puasa dan raya

ummi said...

IV ~ thanks. anyhow, rasa bersalah. rezeki melimpah ruah, puasa tak sempat habis ganti. tapi ada kelonggaran ibu menyusukan bb kan?

Our Dreams Of Life said...

ummi

akak pon x habis gak..isk...nak buat cane..dapat la a few days..tu pun production susu merudum tros..ni akak dah berazam bulan 12 nih wktu cuti sem,akak nak ganti

zuedin said...

akak sekarang kiternye kompeni ni tgh review salary ke? awat gaji ada naik jugak.... isk tony roma bilerla daku nak sampai. dari sebelum beranak sampai dah terberanak......eeee kecur air liur nengoknya

aida said...

kak tie... saya dah order pill more milk + goat's rue tu. nanti cc statement sampai, kukhabarkan ye berapa RM kena bayar. sebab hari tu beli pakai credit card :P

sofa at my home, i bought at fella warehouse. pergi la jengah sana.. rejected sofa ok, kat warehouse fella tu dia jual sofa yang tak capai standard dia la.. (tapi still confuse sofa tu reject tang mana, tak nampak pulak berconteng or terkoyak rabaks). ala english country style fabric (fabric boleh cabut and masuk washing machine :P), lime green colour

i bought 1 seater + 1 seater + 3 seater for a mere price of less than RM 2000!

hok coffee table pulak, my mom works at MARA. of course dia gi survey budak-budak Institut Kemahiran Mara punya kerja.. so ada satu coffee table yang rejected, tercalar sikit.. kayu solid, dapat la RM 600

woho, worth it you know

alah membeli, menang memakai.. masa masuk rumah dulu, mmg semua barang beli at such a cheap price. my parents and my hubby hunted down warehouse habis-habisan.

aida said...

to zuedin..

ha-ah, company tgh review salary. starting fresh grad is at RM 2400.. sesape yang belum sampai RM 2400 akan naik gaji jadi RM 2400 bulan ni

then.. jeng jeng.. bulan 10 nanti akan ada salary readjustment. additional 8% - 4% dapat bulan 10, 4% lagi dpt bulan satu

alhamdulillah

p/s: semua info di atas dapat sebab buat BP 2009, ahaks

NeroEcha said...

Wahh best nye ade revised salary..company ape kak keje tu..ade kosong..saya pun tgh menuunggu gak ni my revised salary harap2 dpt ler..pray for me ya kak...

Tyha said...

Bela lembu sendiri yang x tahan tu...lawaklah UMI...hehehehehehe

Farra said...

tahniah! my mom baru beli sofa baru gak..from Fella..original price RM5400, dapat RM3400..hebat2 , selamat membeli!

ummi said...

k ina ~ me and my lunchmates dah plan after ramadhan this year, ganti puasa sama2 so sama2 tak lunch. adalah motivation sikit bila takde kawan nak makan lunch kan.

zue ~ i assume you got the grade kot. adjustment to tak masuk lagi. kalau ada ada increment tu, better ask you boss'd secretary kot2 dia tau. tony roma tu dalam pantang pon buleh makan lah zue. it's meat and roast.bolehlah tu kan

ummi said...

aida ~ thankssss aaa lotttt. nanti bg detailsnya, kan ku bank-in kan okay.

thanks for the calculator he he.

nero ~ a big GLC. insyaAllah ada review. dah lama pon tak buat review tho we get our increment every year.

ummi said...

tyha ~ he he. tapi mmg betul pon, kalau leather, mesti around 5K kan. selain sofa ni, ada banyak lagi projek lain. so kena pandai2 nak bahagi2 kan.

farra ~ uikss, banyaknya discount. ribu2 lagi tu. tapi fella banyak bunga2 kan. akak kureng sikit bunga2 nih. tatau le apsal. i prefer plain. tapi kalu pg rumah org yang english style, i also like. nampak sejuk dan tenang aje.

-akuni- said...

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak - semoga semua ibadah di bulan ramadhan ini diterima dan diberkati oleh Allah SWT