Saturday, September 08, 2007

Sports Day & Sillaturrahim Atfal Excel




Hari ni kami ke Sports Day & Silaturrahim Atfal Excel 2007 di Pusat Komuniti Bukit Cheras. Ada games for anak-anak dan parents juga. I did not take part in any games. Tebby was busy watching over Iman, who was all over the hall.

Apa-apa hal pun, sebelum acara bermula, kami pegi breakfast di area dekat-dekat dewan tu. Budak-budak tak makan sangat pun. Maybe dah excited sangat or sebab dah minum susu coklat sekotak sorang sebelum bertolak. Dah syok-syok makan tu, baru sedar saya cuma ada RM3 dalam beg duit while Tebby ada sikit. Short of RM1.30. Pegi geledah kereta jumpa some coins. Sib baik ada! Cadangnya lepas acara nanti, nak singgah pasar basah kat area tu for some lauk-lauk dan sayur-sayur. Kensel lah nampaknya.

Acara dimulakan dengan lagu Negaraku dan Budi Bahasa Budaya Kita. The kids stayed in their respective group, Kakak was in GREEN. Lepas tu 3 lagu kanak-kanak. Then they marched along the hall before starting the 1st game for 4-yo's. Tau-tau sajalah budak-budak. Orang suruh ikut turn, depa lari ramai-ramai sekali,.. terus menang! Then for 5-yo's. After that barulah turn Kakak (6-yo's) - Snake Golf. Kena 'gelecek' bola dengan kayu golf plastik. Then the 2nd cycle started, back with 4-yo's, then 5-yo's, then 6-yo's. That time around, game Happy Feet a.k.a Lari Dalam Guni. Kakak slipped and landed on her butt but managed to end her turn, not once but twice! (ada budak in her group takmo participate). Lepas tu dia nangis sebab jatuh. Katanya tak sakit tapi dok nangis jugak. Maybe malu kot. Lepas pujuk-pujuk baru dia setuju nak main her 3rd game, which was Kangaroo Junior. Despite tadi nangis-nangis, I think she had good time doing it. Lepas 3 round game budak-budak, game orang dewasa pulak. The event ended approximately at 11a.m. with a refreshment but we adjhourned straight to Uncle Ronald's joint. Btw, GREEN won 2nd place and each member got a medal (which is hung proudly in the house now). Iman? He got some sweets to chew and a few ballons to pop.

Marching in

FIRST GAME - Sedang gelecek bola dengan jayanya..

SECOND GAME - Hopping her way thru
for HAPPY FEET

THIRD GAME - Bouncing to the finishing line

And the 2nd place goes toooo..... *drum roll* - RUMAH HIJAU!!

OTHER PHOTOS CAN BE VIEWED HERE



3 comments:

Kaklong said...

salam,

sori la lama x kesini. on off sihat.

tahniah utk kakak.

ikut experience saya tgk sukan anak, saya yg terlebih excitednya hehehe.

Nero ...... said...

Bestnya nye marching tu kan...teringat le zaman sy tadikan dl suke btl marhing tu..tapi rumah kuning...

ummi said...

kaklong ~ si kakak siap pakai medalnya sampai ke McD.. sampai ke rumah. jenuh abahnya pujuk suruh buka. maka gantunglah kat dinding buat tatapan..

nero ~ rumah kuning dapat nombor satu hari tu...