Tuesday, September 18, 2007

6 Ramadhan 1428H

My wish to fast a full ramadhan this year was officially off yesterday. With the conditions that I am in now, I may skip a few days more. And I haven't gone working for a full week today. Unlike my previous pregnancies, this time around is really a test. I am all weak, giddy and dizzy and have the feeling of wanting to vomit all day long. Anyway, every pregnancy is different for different people, even for the same mother! Whatever it is, I believe Allah has plan everything to our benefit. Maybe an easy birth this time around. I hope! I am quite worry about work but I guess I just have to put that aside at the moment. My co-workers are kind enough to communicate via phone about things in the office.

My sister called just now. Due to some misunderstanding (which I do not want to elaborate here), she may not be coming back to our hometown for Eid (God knows when she will be but I really hope things will be eventually settled). We just talked about our children and Eid preparation. To be frank, I haven't really prepared anything. Takde tempah baju pun. Kain pun tak beli. Baju baru pun tak beli. Yang saya beli cuma kuih raya sejenis. Itu saja. Maybe towards the end nanti mood saya datang, who knows. All I know, Kakak and Iman are gonna get at least sepasang baju baru. InsyaAllah. And Tebby too.

Hari ni pun I am too tired to cook. Tebby beli aje kat pasar Ramadhan tadi. Walaupun perut lapar, tapi dek sebab tekak meloya, nafsu nak makan tu tak de lah 'serakah' sangat. Err... saya dah listkan 2 eating-outlet yang harus dikunjungi sebelum saya bersalin, and I am only 6+ weeks pregnant! Walau apa pun, I pray to Allah that I'll deliver a healthy baby eventually and dapat melalui pregnancy kali ni dengan tabah dan gembira.

Okie dokie - nak menghidang pulak...

5 comments:

puterikiut said...

kak tie...sabar banyak2...nieta thn lepas masa ngandungkan alesya pun dah 8 bln nak masuk 9..tinggal 15 hari.. DR marah sbb berat badan tak spt yg sepatutnya...hehe

yatipruzz said...

be strong akak! insya allah barakah bulan ramadhan semua akan ok...loya2 tu biasala kan...bila lagi nak merasa loya2 kan hehe...
doakanla saye plak...aduss rindunyer nak preggie blk!

ummi said...

puterikiut ~ 15 hari? banyak tu! masa bersalinkan Iman tinggal 10 hari, tu pun dah rasa siksa nak menggantinya.

yatipruzz ~ mintak-mintak gitulah. previously takde loya2. bila kena loya2 nih, adeh.. Yati tu insyaAllah adalah adik Idlan nanti. perancangan Allah pasti ada hikmahnya.

semut said...

waaaaaaaa kak tie....dah jadik fuan-fuan ye...double congratsss for the fuan-fuan title and the pregnancy... guess what... i'm on my 5th week... ahakssss sama tahun lagik anak kita nanti ... tak jauh beza cam fitri & iman kan...

but this time semut ada rasa nak pitam2. arini mc.... unlike my first pregg...cargas & sihat walafiat... maybe first time dulu semangat tuh kuat lagik kot..

ummi said...

semut ~ he.. he.. welcome to the club. akak awal 2 weeks aje lah yek. semalam pi klinik lagi, dapat MC lagi. dr kata makin byk kali mengandung, mmg biasa makin teruk. faktor umur yang makin banyak pun ye jugak.