Saturday, December 11, 2010

Professor-ToysRUs-MPH-Chilli

Amboi Kak Mon. Makin takde Bibik, makin kencang mem-blog yer.

Hari ni melabur kat Professor MidValley. Sapa-sapa yang ada anak bersekolah tentu fimiliar dengan brand name uniform Professor ni kan. Untuk sekolah rendah, menengah, sekolah kebangsaan, KAFA, ko-kurikulum, semua ada. Kasut sekolah aje takde jual. For Kakak just 4 kurung tops. She still has the past years tops yang masih elok lagi (reason why I prefer Professor, memang tahan lama). For Iman 5 white shirts and 3 pants. Each got 6 pairs of socks (jual in pack of 3). Kchengggg... almost RM500. Anakanda sekelian, belajar baik-baik ya. Abah dah sediakan yang terbaik untuk anak-anak semua. Oh btw, I don't like Professor's sarong tho. The kind yang ada zip tu. Kakak suka kain yang getah keliling pinggang so that one I go for Jusco's Alpha Kids.. something like that lah namanya.

[Read about our preparation masa Kakak nak masuk Year 1 back in 2008, here. ]

After Professor, singgah kat Toys R Us, further damage to Abah's wallet. Iman beli transformers hak kenit-kenit tu. In a pack, dapat 4 biji. Adam pulak mana boleh kalah, he picked a red Power Rangers. Kakak, beli Crystal Growing Kit. I am interested how Kakak's project will turn out tapi belum ada kesempatan nak buat.

Then adjhoured to MPH cari stationeries. Kat rumah dah ada sikit-sikit, just nak top up je. Too bad takde jual in bulk. I normally buy a box of 12, a pack of 6 and the likes. Next time must go to Jusco ke, Popular ke. Oh ya, some useless point, my favourite stationery brand is Faber Castell but for crayon, I prefer Buncho above else.

For lunch, we ate at Chilli. I had meant to belanja for lunch but En Tebby gave a smile. Yelah, kalau ai belanja pon, guna duit dia jugak kan. Time bil sampai tu buat-buat bizi korek beg duit jugak.. eh, tak cukup pulak :P. Since Tebby and I had adult size meals, we got 2 kiddy meal FOC. For Kakak we ordered another meal, which she barely ate. Alhamdulillah, things were not as bad as I thought it'd be. The kids behaved (of course ada salt and pepper yang tumpah, berebut crayon, nak belon and the likes but overall, they were okay in the sense that we managed to eat in peace... and habis). Okie dokie, some photos..




mine. something happended when I finished eating this. my khakis button popped out!


my eldest two. dua-dua tutup mata lah pulak.


Adam kembali ceria selepas seminggu di tinggalkan.

6 comments:

myjuliana said...

Kak T, Aisya pon ada 5 tops and 3 sarongs, mcm Adam hihi

Seb baik sekolah agama dia pakai uniform mcm sekolah jer.. jimat duit mama

sikulat said...

wohoo.. saya pun menderma di professor tapi branch Setia Alam.. hehehe..3 pasang sekolah pagi, 2 pasang Sek Agama. Sampin tak muat yg spesis professor.. udahnye beli canggih kat Tesco..

Seluar pacik tuh.. haduii aaiii.. kena size orang darjah 4 -5 agaknye.. udahle kedai prof tade perkhidmatan potong / alter suar.. huhuh.. Bila la plak saya nak memotong & menjahit suar die nih.. yayaayyaya...

kaching! kaching!!

ummi said...

julie ~ Iman.. bukan Adam. Adam kenit sgt lagi nak p skool he he. eh, bukan sek agama pakai either kain hijau (selangor) or merah (KL) ke?

smah ~ ha?? mirul pakai suar saiz apa? Iman 26. nak kena potong kaki labuh kan main hu hu.

aida said...

my kids school uniform outsource kat my mom.. diaorang masuk sekolah dulu baru daku balik dari UK, ehehe

sikulat said...

same same.. size 26.. huhuhu... itu pun terriikkkkkk.... nak amik next size dah melampau sgt b** besar btul.. gedebeh plak.. hohohoo

kena soh exercise..else kena tetaskan sket getah pinggang

ummi said...

aida ~ ur kids balik dulu lah ye? or si Kakak aje?

smah ~ sama bolat lah tu depa berdua. baju saiz 11. akak suh exercise, dia exercise mulut ngan tekak je. bwk p taman, dia main, dia lari pastu dia heret akak pi kat org jual aiskrim. ayat lazim kat rumah 'owhh im starving' 'owhh im hungry' 'owhh wats for dinner?' (manjang dinner walopun brekfes heh heh)