Saturday, June 05, 2010

School Holiday Special

School Holiday is back! Yang pegi balik keje, lega sikit as usually traffic will be lighter during cuti sekolah. Bibik-bibik pening melayan kerenah budak-budak bercuti yang 24 jam ada kat rumah. Cikgu-cikgu dapat rehat sekejap.

As for us, sejak ada anak yang dah bersekolah, akan ambik cuti melayan anak-anak nak ke mana-mana atau balik kampung. Kalau cuti term lepas kami ke Avillion, PD, kali ni perjalanan agak panjang sikit.

First leg: KL --> Kedah --> KL
Ke Kedah untuk attend wedding adik SIL saya di Tikam Batu. One of my brothers and both my parents ikut sekali but we go separately. Diorang bertolak dari Temerloh, balik Isnin. Saya cuma semalaman je. Last minute book hotel (semalam!), nasib baik ada yang available lagi.

Second leg: KL --> Cherating --> Terengganu --> KL
Ni balik kampung Tebby sebenarnya. Tapi dah alang-alang lalu along the coastal area tu kan, singgah semalaman di Cherating. Asalnya plan nak singgah di Kijal tapi Awana dah fully booked on our chosen date. Jenuh jugak nak cari bilik kosong. Dari Paka ke Kijal ke Kuantan ke Cherating. Akhirnya dapat bilik kat Holiday Villa. (Bacakan 'persinggahan' pertama kami di Cherating di sini, June 2009) Di Terengganu tak sure berapa hari lagi tapi mesti cover makan seafood fritters di Batu Rakit, makan di Restoren Penyu, nasi campur Sofinaz dan nak melawat kedai emas kat sana.

So nanti kan update Kak Mon ya.
You all pulak macamana?

10 comments:

y@tipruzz said...

bestnyer dah ade program menanti!! Saya so far taleh cuti, keje bertimbun, miting pon berderet. Igt next friday nk cuti sehari weekend escapade ke mana2 yg dekat :))

rozana said...

salam ziarah,
blogwalking..
such a lovely blog......:)

ummi said...

yati ~ once anak dah sekolah, kena ikut jadual depa. tak bleh main suka suki cuti2 nih..tu yang dah plan siap-siap tu.

rozana ~ thanks for dropping by. dah kenyang makan tembikai? :)

ummi said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

aku minggu depan baru nak cuti..masuk dpt. baru 16/6. 17& 18 aku cuti...hehehehe

oren said...

teringin gak nak bawak anak2 g cuti..mgkn ke Carnivall, sg Petani kut..kena cek ongkos gak nih..

CT said...

wahhh syioknye nak gi jenjalan...
anak2 saya lom sekolah...jdnye xde la jalan2 time cuti sekolah...hihihihi

ummi said...

mek ~ ho ho ho.. aku masuk ko klua pulak. bila nak lunch saing ni

oren ~ akak baru balik sp ahad lepas.. ada wedding. tak kira big or small, janji kita menggembirakan hati anak2 kan.

ct ~ jangan.. jangan p cuti, kasi can kami yang anak dah sekolah ni penuhkan resort or hotel heh heh.

Anonymous said...

pasal lunch tu kena tanya zirah jugak, dia available bila..aku anytime, anywhere...

~mek~

ummi said...

mek ~ aku rasanya takat nak kluar lunch takde masalah.. member lago sorang tU yang manjang bizi