Friday, April 25, 2008

Still Pregnant..

I am still pregnant. Week 38 already.

Went to APSH this morning. Did another round of CTG. Had 3 contractions 12 minutes apart. And, again, another round of VE. I am not in labor yet. Adam, please wait for your Atok and Wan to arrive first okay. Ummi cannot imagine the havoc should you want to come into the world time malam-malam with your Kakak and Abang Iman has no one to look after them. Kang satu family lak masuk labor room. Udahlah Kakak tu penakut giler luka-luka or darah-darah ni. Harus pengsan dia nanti. After CTG and VE, did routine check-up. Adam is, well, er... 3.9kg! I was da** worried. Still am. I supposed any expectant mother would kot. Dr Ashar was as cool, as calm as ever. Told us the reading might be wrong as he could only measure one part of Adam's body (he's one big boy already so susah nak tengok him as a 'whole'). I hope the machine was wrong, no?

Had lunch in Octopus, Ampang Point. Gulped down dengan selambanya Coke (hey, lepas ni takleh dah tau, for the next how many months since I plan to breastfeed). Bought a tub of bahulu and a packet of dodol. And pesan kat Tebby, if he goes to Midvalley later, to buy me 1/2 dozen of Big Apple Donuts. Of courselah bila wife yang sarat mengandung demand nak makan donut, mesti dia pi cari kan. He.. he.. paksa rela jugak tuh. Plus, air mata kucing yang sungguh lazat itu. Dan buah mata kucing kering sekali. Mak aihh... camne anak tak besor?

Esok we plan to make my last shopping trip. Where else.. MidValley. Wanna find some books in Borders, some alatulis for Kakak (she keeps on losing hers. dia kata hilang but I got this feeling dia pi sedekah kat kawan-kawan since I found some things in her bag as well). She left her track-bottom in a store room masa tukar baju lepas PE. She desperately needs a pair of sneakers. She also said she needs a bathrobe. Ala.. baju macam tola yang pakai lepas mandi tu ummi.. And a baby seat for Adam. Lepas ni kan dok belakang pon kena pakai seat-belt. Need to train him dari kecik lagi. I think I'd have no problem with Kakak. Iman.. yes... Iman... yang ini susah sikit. Jangan tiap-tiap bulan kena saman sudah le. After that we're going to my brother's place in Setiawangsa to pick up my parents. Finally, they're coming. Risau sangat kot2 nak terbersalin sebelum masa. Budak2 ni sapa lah nak jaga nanti.

Okie dokie. I need to mandi now. Walaupun bulat, saya harus pastikan saya tidak busuk bila Tebby balik bawak donut nanti..

9 comments:

Farra said...

kecik-kecik lg kakak suka menderma ;)
nampak gaya ni mmg anytime nak lahir en adam yerk

i hope the machine is wrong too!! hihi relax2

kaezrin said...

mmg dr ashar kewl ajer...he knows his business well...mine one pun estimates 2 days before bersalin tuih 3.85kg..

anyway akak do not forget to sms me kalau bersalin ok..

Anonymous said...

Kak Tie,

Tesco Xtra kat Cheras pun ada Big Apple jugok, in case your hubby susah nak ke MV. Neways all the best and take good care! muahs!

/MC

ummi said...

farra ~ a ah. alhamdulillah kakak memang suka bersedekah cuma kdg2 tu tak kena tempat. abis harta benda dia bagi kat org!

elin ~ looking at me panicking a bit jumaat lepas, dia kata mgkn tak sampai besar tu. maybe around 3.4 or 3.5kg. i'm putting my trust on him since dia pon memang 'yang arif' bab2 ni kan.

mc ~ i know ada but somehow i don't like going there. midvalley tu buleh round2 tempat lain sama hu hu.

aida said...

kak tie, nanti dah bersalin jgn lupe blog kat sini.. bestnya nak tunggu baby baru keluar.. iyahhh

oren said...

mmg saspen bila tau baby adam almost 3.9kg..harap2 mesin tu mmg rosak laaa...

take care...dah makan ke donut idaman tu?

ummi said...

aida ~ tetiap hari kalu pi toilet sure cam mengharap je ada tanda2 nak bersalin tp so far nampaknya the baby still nak snuggle dalam perut umminya. no worries, pasti akan diblog sebaik balik dari spital. and for sure akan sms smah, zarid n the geng once bersalin.

oren ~ like kaezrin commented, dr estimated bb dia 3.85 tp keluar 3.28.. so i hope i'll get the same result. bukan apa oren, pengalaman bersalinkan Iman, masyaAllah sakitnya. mintak2 sgt kali ni dipermudahkan. donut itu? yesss.. sudah berjaya... hak yang ada inti cekelat topped with choc curls tu Tebby beli 2 biji so.. apa lagi kan. ni tgh tgu nak makan durian pulok nih.

Tyha said...

Ayat last sekali tu buat saya senyum je.So...dah tercapailah impian nak makan donut ye.Durian ka? x pe la ni banyak kat Pasar Mlm...x yah jauh2 pi Midvalley.Kalau ada akar Siti Fatimah boleh le minum sekarang kak.Salah satu petua nak mudahkan bersalin..;)

ummi said...

tyha ~ dah berjaya. that particular one yang teringin sesangat tu Tebby beli 2 biji pulak tu. akak sebenarnya dah tak ingat bubuh tang mana akar fatimah tu. nak kena korek kabinet balik rumah kang.