Sunday, July 06, 2008

Helpless & Hopeless

pernah tak korang rasa helpless and hopeless at the same time?
i do, now.

malas nak pikir lagi. apa-apa hal pun esok nak buat action plan. kalau boleh, lepas plan terus ajek executekan plan tuh.

dah lah. nak pegi pam susu pulak.

orang kata kalau tension-tension nanti production susu kurang. erkk..

10 comments:

aida said...

adakah akak stress jaga 3 orang budak di rumah tu?

harapnya akak ok dah yer :)

ummi said...

aida ~ bukan sbb jaga budak 3 orang tu. itu kena biasa2 kan diri. en Adam ni ha, blom dapat pengasuh lagi. akak ptt masuk keje Khamis nih. adeh...

aida said...

oh yer ke? tak hantar nursery ke?
takpe kak, take it easy ok.. insya Allah jumpalah tu pengasuh

ummi said...

aida ~ mmg nak hantar nursery sekali dgn Kakak and Iman. right now diorang shorthanded so tak accept Adam lagi. kalau nak hantar lain2 tempat, leceh lah pulak. ptg ni nak survey hak yang dekat rumah ni.. kot2 diorang boleh ambik baby.

Farra said...

uhh...kalau sebab tu mmg stress
rasa nak berenti kerja tak? ehehe

kaezrin said...

aduhhhh....sadisss mcm saya ari tuh dah ilang arah jugak sbb tempat2 yg neighbour2 rekemen sume x masuk piawaian saya...sekali stumble upon the nursery that we szent khazin now rasa legaaaaaaaaaaaaa......

ummi said...

farra ~ itu lah pasal. ingatkan dan dan tu jugak nak tender resignation. jd pengasuh kat taska pun jadik lah.

kaezrin ~ mana tau ada blessing in disguise from all these kan. kot taska yang kita tak pernah terpikir nak hantar anak kita tu lah yang paling serasi dgn dia. hopefully i can solve this within this week jugak. tension makcik.

CT said...

bertenang...dan bersabar..dan berdoa...Insya-Allah akan dipermudahkan...
by d way..akak jadi x nak mini fridge tu? aritu kawan saya x dpt belikan..but my aunt is coming down insya-Allah in July..so ada mau?

NeroEcha said...

U;re facing same problem with me le kak...my sister suddenly takmo jaga anakku..uhukuhukuhuk..lasak katenya..now hubby yg jaga..nasib baik dia keje mlm jer..tapi kesian gak...Jgn stress kak mmg nanti susu akan terenjat nak keluar..kihkihkih

ummi said...

ct ~ alhamdulillah. selesai dah masalahnya. punyalah akak susah hati. anyway, fridge tu tak perlulah order lagi. nanti kalau akak nak, akak bgtau okies. thanks a zillion anyway.

nero ~ tu lah kan, kita nih bila dah jadi mak nih, banyak tul benda nak dikoordinatekan. nak2 pulak tang anak2 nih. hope you'll have your problem settled as well secepat mungkin yek.