Wednesday, March 26, 2008

Sengol-sengolan.. ahh..

Gaji dah masuk.
Sat lagi nak pegi depositkan cek IRB kat maybank.
Jumaat dapat bonus.
Increment baru dengar khabar2 angin jek.

Tebby dapat grade baru.
Alhamdulillah.
Dapatlah extra gaji (dgn backdate lagi tuh dari Aug 2007, nak rantai besar cam rantai basikal boleh yang?)
Dapat elaun kereta.
Increment pasti based on gaji baru.
Mungkin buleh parking dekat tempat parking yang tak sesak-sesak tu kot?

Rezeki anak-anak.

Ada yang suh tukar keta baru. Optra kami masih elok lagi tau. ViVa belum pun setahun. Toksah.. toksah..
Ada yang suh beli rumah lain. Tengoklah. Tapi takmo keluar dari BTHO tu. Dah sedap dok situ. Paling tidak, besarkan aje dapur rumah sedia ada. Dapur besar sikit, ramai sikit boleh berdangdut sesama kat dapur kan. La ni, kena laga-laga punggung kalau sesama dok kat dapur. Sesak tapi romantik you. Ambik kesempatan dengan suami takpe kan.
Jangan ada yang suh En Tebby pasang dua sudah lahh...

11 comments:

ct said...

alhamdulillah kan... pasti lebat bonus TM* ye tak... kat M*xis nih pun baru dpt "love letter" smalam... alhamdulillah... cam akak ckp, rezeki anak2... unexpected jugak ye la sbb last year dah la cuti besalin tapi that doesnt mean tak keja kan.. b4 beranak tu, dah siap2kan semue keja and no pending jobs... and also langsung tak de MC during prenancy...gud job kan...

yatipruzz said...

woww murah rezeki!
bole sokmo meronda la ni hehe

puterikiut said...

kak tie.. mr tebby naik GM ke? fuiyooooo

aida said...

heheheh.. tahniah to mr tebby.
lepas ni makin bekerja keras la untuk TM :)

ummi said...

ct ~ lebat-lebat pun, tak selebat ma**s kot. sbb basic gaji kami tak lebat sangat. akak byk mc masa mula2 pregnant tp lepas tu pulun balik nak cover. alhamdulillah.

yati ~ rezeki murah alhamdulillah. meronda blom tentu. mr tebby tu suka berlengkor kat rumah ajek.

puterikiut ~ gm = gred mati, yes. gm = general manager, no. dapat gred, bukan post.

aida ~ oh, dia mmg loyal dgn tm. antara sebabnya, in 2006, kami gunakan medical expense yang boleh membayar kereta viva akak in full.

oren said...

alhamdulillah..seronot baca cerita mak buyung dpt rezeki berganda nih...

ummi said...

oren ~ alhamdulillah. setiap anak pasti ada rezeki untuk dia kan. bila tanya hasben akak, nak membuyung lagi ke lepas ni? dia kata, dahlah. cukup 3 orang. kot terbabas tak taulah kan.

kaezrin said...

wahh kak ti mmg rezeki betul tuh..alhamdulillah....sy pun tumpang happy..dah masuk dah pun d big B..kejap ajer masuk..saa nyer dah terbang melayang2 ke sana sini,...sampai excess transaction limit ari nih dekat m2u dah nih

Farra said...

nampak gaya wifey dah boley VSS awal..jgn buat hutang kete lagi hihih rezeki anak yerk..tahniahh to ur tebby

ummi said...

elin ~ to tell u the truth, selalunya time akak pgntlah either me or Tebby got merit / grade / promotion. betullah org cakap, setiap anak ada rezeki dia sendiri.

farra ~ kereta tu tak to drool for sangat. my aim sekarang ni nak reorganised balik the house i.e. buat proper study area/mini library or reno dapur. ongkos dah ada, nak kena cari masa pulak.

zuedin said...

seronoknya dengar...
tula kan akak.. rezeki anak ni kadang tak disangka2. lepas ni bolehla ajak kami di sekililing BTHO datang umah biler dah renovate umah + sambut little muhammad. tapi jgnla time saya pantang..nanti I jeles hehehehe