Thursday, March 13, 2008

I'm Back

I'm back. Seminggu takde kat ofis. 2 hari pegi kursus. 4 hari cuti.

Kursus Microsoft Power Point. Okaylah. Banyak benda basic. Ada juga benda-benda that I could've done in much simpler way tapi selama ni dok main pusing sana pusing sini. Now I know.

Cuti balik kampung. Election cum cuti sekolah. Khamis malam Jumaat lepas keje travel back to Temerloh. Esok paginya after breakfast travel to Tgg. Wahh.. kat kampung lagi hebat perang posternya. Di kampung saya nan membiru. Masuk belah-belah Kuantan sempadan Tgg, menghijau dan turqoise. Di Tgg itself, banyaklah 'bulan mengambang'. Petang Jumaat tu jugak pegi makan sotong celup tepung di Seberang Takir. Mengidam beb. Punyalah ramai umat manusia, sampai kena beratur nak cari meja. Nak ambik food pun kena tunggu dan beratur. Esoknya election saya tak ikut Tebby. Dengan perut maju ke depan ni, saya dah mula mengah-mengah. Ahad saya cuma ke Tabung Haji ambik duit sikit untuk persiapan Little Muhammad. Lepas tu pegi beli keropok, donut segera, kuih keramat segera. Sayang kulit murtabak dah habis. Isnin balik KL. Singgah di Temerloh tinggalkan si Kakak di rumah Atok kesayangannya. Sampai KL pukul 9.30 malam. Penat weh.

Back to election thingy, nampaknya bukan rezeki pembangkang lagi kali ni. In DUN which Tebby voted, PAS menang. Parlimen kalah. Mungkinkah Makcik Maimun punya pasal? Btw, I snapped some photos of their perang poster. Lupa pulak nak bawak kamera. I'll upload later.

Okaylah. Nak kena membaca email yang bertimbun-timbun ni ha. Sampai kena block dah mailbox.

3 comments:

ct said...

akak, patut la senyap je blog nih sepanjang last week....
nway, this is the new chapter for our country. as ungku aziz quoted, not even new chapter but it is a new book.
this is for the future of our kids and the rest of our generation.
eh, tak lama lagi kan akak nak meletups..!!! nih la masanye yg sgt tak larat nak bawa perut kan...

aida said...

sebab nenek pemecah undi.. kalau tak, mmg mat sabu menang. takpe la takde rezeki

post election, i am hoping SPR jadi sangat telus lepas the current pengerusi berhenti

ummi said...

ct ~ yes. i hope these politicians get the message this time around. just wait and see apa akan berlaku lepas nih.

ps.. ya.. mmg dah tak larat. nak duduk bangun pun cam apa je.. mengah2..

aida ~ tu lah. kalau tak kt sah BA punya. my FIL said, takpe BA tak menang pun sbb byk projek BN yang masih belum siap like masjid kristal tu. biar selesai dulu pun tak pe. kat sana, lain 'feel' dia. mmg terang-terangan slogan. one of it is 'PAS molek doh, BN dok rok secetong'..

oh, itu pengerusi ahh.. berentilah. stop making f**l of himself in front of the entire nation.