Wednesday, February 13, 2008

Between Career and Motherhood

Kalau diikutkan hati saya, saya nak membebel pasal kerja. It's been such a long time since I last complained here kan. Tapi takpelah. Bila fikir-fikirkan balik, what goes around comes around kan. If you've not been fair to others, maybe someday orang lain will do the same thing to you. Who knows, without me realising, I've been unfair to others at any point in my career life kan.

Isnin lepas saya bercuti. Semalam dan hari ni saya hadir kursus untuk ISO9001-2000. Maknanya lebih kurang seminggu tak menjengah office (kalau dicampur dengan cuti CNY). Petang tadi dapat special message from GM, minta saya hadir meeting. Nak tak nak saya terpaksa ke ofis untuk ambik dokumen.

Terserempak dengan kawan-kawan se ofis. Komen mereka...
La... saya ingatkan awak dah bersalin.
Eh, awak due bila? Macam dah nak bersalin sangat dah.
Baru seminggu tak jumpa, cepatnya membesar.
Eii.. lagi 3 bulan? Taktaulah saya rupa awak bila dekat-dekat due nanti.

Ramai jugak yang suka usik-usik Muhammad saya nih. Sebabnya perut saya sungguh bulat!

Little Muhammad buat saya pening 3-4 bulan saja..
Kerja buat saya pening memanjang..
Lebih baik saya fikir pasal Little Muhammad dari pasal kerja kan....

4 comments:

ct said...

ummi, that reminds me on my 1st pregnancy.. masa tu i was stucked with paper that need to be submitted to M*MC. aiyo, penat betul. luckly that time, i got a boss yg so understanding.... bagi balik on time and tak pressure sgt...

ummi said...

ct ~ saya kan... my boss yang banyak buat hal. tu yang tension tu. feel like taking unpaid leave ajek..

oren said...

hoho..mebi akak nih kecik sgt kut (kalo waktu normal)..tu yg nampak besaq sgt bila dok bwk little muhammad tu..

ummi said...

oren ~ true. mmg akak ni frame kecik. bila berat tambah banyak, semua pegi ke perut. bak kata kawan2 ni, kalau dari belakang, taktau akak pregnant he he.