Wednesday, January 30, 2008

Pinggan Putih Kembali di Amcorp Mall!

UPDATE BERGAMBAR...









Perhatian kepada peminat-peminat pinggan ala-ala modern, putih melepak gitu..

Saya baru balik dari Amcorp. Ada sale kat foyer tu, lagi hebat dari yang dulu. Squares, rectangles, rounds, ovals - macam2 bentuk dan saiz. Nafsu nafsi ku menyuruh beli but maybe tunggu dulu lah kot.

Anyway.

The wait is for the whites. Tadi, saya tak beli the whites. Beli ala-ala chinese set. Just a few small bowls, squares (again?) and 3 big bowls yang amat sesuai untuk makan megi he he..

Gambor akan diload kemudian okies.

ps - sikit hari lagi buleh jadi spokeperson for Amcorp la pulak!

12 comments:

aida said...

hahah, nafsu membeli dah kurang sebab budget lari :P

matasipit said...

hehehe.. nafsu nafsu..

ummi said...

aida ~ takpe, awak dah dapat dapur besar. akak guna strategi lain, banyakkan beli barang sampai tak muat so nanti KENA besarkan dapur hu hu. pakatan jahat tu tapi hasben akak setuju..

matasipit ~ sib baik tak masuk tahap nafsu serakah tu. kalau tak mau kena dtg lagi esok memborong.

oren said...

huhuhuhu..banyaknya baju baby...

ummi said...

oren ~ KENA banyak. ada 2 sebab utama. yang pertamanya kalau di nursery mmg banyak ganti baju. dalam sehari mau 3-4 pasang. sebab ke-2 pulak, takut tak sempat nak membasuh baju masa weekdays. selalunya weekdays 2x basuh kain. takut tak dan replenish stok baju he he.

ct said...

ala, nak gak... nih memang tgh mood nak masak and nak serve in nice dish... tapi jauhnye nak pegi amcorp mall... emm...

ummi said...

ct ~ semalam pun hampir nak meroyan sebenarnya tapi sebab nak kejar masa, takleh nak linger lelama kat situ. pastu lupa lak nak bawak kamera, kalau tak boleh tolong tunjuk2 kan apa yang ada dijual. best! best!

ps aussino pun ada jugak kat situ. kalau pegi, harus beli towel lagi. cam tetau aje. lepas beli 2 hari tu, terus koyak 2 helai hak kat rumah tu!

ct said...

ummi, jgn lupe tepek gamba okeh... yg i beli last year masa metrojaya sales dah selamat digunakan... bestkan tgk the line of dishes on the table, pas tu org makan pun sedap je..hehhe.. nih dah kes perasan nih...
btw, ada cookies jar or cake plate yg cantik2 tak.. or cupcakes holder... i never have any of those, it would be gud if i have one at least...hehhehhe... penin kepala camni... besides baju for anak2, nih lagi satu my interest...

ummi said...

ct ~ i've used mine as well. like them every bit. cookie jar and cake holder tu tak perasan pulak. maybe i wasn't looking for those, tu yang tak perasan tu. i guess as we grow older, kita mulalah minat benda2 camnih. pinggan mangkuk, pots and pans and yess,.. cutlery as well. we even think of buying silverware yang sudu garfu tu. but that's our long term plan lah.

Farra said...

bestnyer
tapi takpe la...lain kali kot

Ajzie said...

hihihi saya pun baru borong square type.. ala ala japan.. ala ala modern gitu ahaaaaaakss.. John Lewis aje..

ummi said...

farra ~ hasben akak sama excited pulak bab membeli pinggan mangkuk ni, so akak pun... apalagi...

ajzie ~ wahh.. lepas nih buleh masak2 tayang dalam pinggan mangkuk baru eh!