Thursday, September 15, 2011

Tonggek??

I know I know.
Konon nak tutup blog, tup tup buat entry balik.

Nak luahkan jugak hati dan perasaan ai nih.

I'm okay with people wearing and selling all this trim and slim corset or whatever yang sewaktu dengannya. Sebab ai pun pakai. Tapi ai tak jual.


Tapi perlukan ayat-ayat motivasi seperti..

'Nanti boleh pakai kebaya ketat, slim fit jeans yang dan 6 tahun tak muat or kemeja pendek dah 7 tahun tak muat tu pegi ofis'

Atau gambar motivasi seperti ini.. eh gambar takde.. korang imagine je lah ek..

Gambar before - berbaju kurung, bertudung tutup dada. Tutup aurat lah senang cerita. Posing ala malu-malu.
Gambar after - baju kebaya kecik, kain batik ketat belah depan, tudung pendek. Posing tonggek-tonggek okeh.

Pastu kalau nak ajak ai join bisnes tu agak-agak lah.. anda pun baru pakai semalam, belum tau kesannya, dah ajak ai join. I have my own principle. Ai cuba dulu, kalau berkesan mungkin ai akan promote. Kalau tak berkesan, I am gonna be veryyyyyyy frank.

Pastu nak promote kat orang-orang macam ai ni, tengok-tengoklah sikit. Nak suruh aku lose weight lagi ke bendanya?? I am only 48kg taw. Nanti tak nampak terus ai kat ofis nih pasal dah kecik halus kurus amat. I need to lose inches, not weight. Toksah sebok nak suruh lose weight. Kalau cerita pasal hilangkan flab tu, ada lah jugak my interest kat situ.

Boleh tak korang positionkan promotion benda ni lain sikit? Ni macam mensajes and menteliurkan orang lain untuk buka aurat je. Nak position cemana? Pandai-pandai lah korang pikir sendiri.

Ni tak semua okay. Segelintir only.

Kepada yang dah bersuami tu, berhiaslah by all means, untuk suami anda. Feel nice about yourself in good and rightful ways. Nak mendada ke, nak punggung padat ke.. dadalah, padatlah. Tayang kat suami aje yer.

Ni posing tonggek-tonggek ni, kesian akaun cik abe tu.. Kalau cik abe sendiri suker u ols posing tonggek-tonggek di khalayak ramai, I dunno what to say anymore lah.

Ganas kah entry ni? Kalau you all kenal ai, ai ni sebenarnya malu-malu kucen orangnya ... auwwww!! *buat mata kelip-kelip*

13 comments:

sikul@t said...

i like !.. nga nga nga.

Ummu Auni said...

setuju 3X. yes, i now need to lose inches! pakai tudung tapi dedah2 pun tak ada guna juga

Unknown said...

sikulat ~ sila klik 'like'`ha ha

aini ~ harap2 kita tak ikut sama...

Unknown said...

yikesss! unknown itu adalah kak mon u olss!!

Unknown said...

test..

hnyyCHA said...

jemput follow link saya,
hnyycha.blogspot.com
kalau sudi :).

Farra said...

eheh..i like to..tapi bunyinya macam berleter dok? ekkeke

aida said...

huahua... i pun pakai, tapi i pun same as you.. kalau tak berkesan mmg i zass je terus seller

Asu Bahiyah said...

Kak Mon....I loike...:-)

yatiscloset said...

marah giler nampak? hihih like 3x!!

Unknown said...

farra ~ tulis sambil cekak pinggang tu (cemana buleh buat entry handsfree style ha ha)

aida ~ itulahhh pasal. tukang jual pun baru pakai sehari dua, dah sebok promote seantero Malaysia haihhh.

asu ~ :D

yati ~ asik kena kacau jek dek penjual corset, tensi ai taww. but then, to do something not right is one thing, inviting ppl to do the same is another thing.

myjuliana said...

i like like like! he he he.. betul tu kak mon, ada org, makin kurus & makin cantik, makin seksi jadinya.. nauzubillah..

ummi said...

juli ~ cantik tak perlu nak over2 menunjuk2. org yang berjubah, bertudung litup pun ada yang undeniably cantik sangat kan.