Friday, April 15, 2011

Birthday Dinner @Sekincan Ikan Bakar

It is customary for me and Tebby to have a dinner/lunch outside to celebrate each other's birthday. Just the two of us. The kids will get their turn later on. This year, it's a bit awkward. If I were to belanja him, I'd still be using the money he gives. Macam ni lah konsepnya, 'Boleh mintak duit lebih sikit sebab I nak belanja you makan?' Weird huh. Anyway, yesterday his officemates held a suprise birthday-do. Siap potong-potong kek lagik. Kalau kat rumah takde maknanya.. ramai tukang potong lain ada :D


And today, kononnya nak selebrate dengan quiet dinner, last-last takde quiet-nya. Pegi makan kat Sekincan Ikan Bakar kat Dutamas, Cheras. Bunyi macam jauh je kan. You see, my house atas bukit, Dutamas tu bawah bukit. Naik keta tak dan 5 minit dah sampai. We ordered ikan pari, ikan jenahak, sotong, kerang, ulam-ulam dengan nasi putih. Tanak tercekik, order 2 nescafe-o panas sama 1 teh-o ais. Semua RM77.20. I tell you semua licin. Except tinggal kacang panjang (ulam 2,3 kerat). Rasanya orang yang nak belanja tu makan lagi banyak dari orang yang diraikan. Masa menunggu 30 minit. While waiting, tengok meja sebelah siap ada ikan merah sebesar alam, ketam etc. Takleh tengok lama-lama, kang kena pelangkung pulak. Yang nyata, diorang sebok makan sampai tak bercakap langsung! Tak sampai 30 minit, hidangan kami sampai. Lepas 15 minit makan, En Tebby tegur 'aik, sampai tak bercakap langsung sebok makan?' Heh, heh.. only then I knew kenapa meja sebelah senyap sunyi waktu makan. Sedap you all. Hidangan sederhana untuk orang-orang sesederhana kami. Lazat amat, alhamdulillah)


Apapun, kepada En Tebby, again, Happy 37th Birthday. Your next birthday, it'll be really on me he he. Jom layan gambar. Sikit aje gambarnya. Sebok nak makan.






oh ya.. sila melawat www.sekinchanikanbakar.com

4 comments:

yatiscloset said...

sedap eh harus try ni...deret jusco facing the main road tu kan. otw ke jln reko got another branch..femes kot??

ummi said...

femes gak rasanya. byk branch. akak pg yang dkt rumah ni, dekat dgn columbia asia tu. pi awal.. ramai gils org dtg makan.

Zuedin said...

waaa sedap ye..saya baru nak serang tapi hubby asyik sibuk.... isk jgn sampai terberanak baru bleh pergi sudahla

Rozilawati said...

jom serang dengan akak je lah. kita dating.