Friday, March 12, 2010

Cuti Sekolah

Esok sekolah dah mula cuti, sampai Ahad depan nun. Takde plan besar pon. Budget pon tak besar, plus kena jimat cermat cuti sebab bibik mungkin tak dapat nak balik lagi minggu depan. Minggu ni Tebby dah cuti, minggu depan saya pulak. Minggu selepas tu taktau lah macamana. Nursery memang banyak tapi dengan anak-anak yang extra sensitif dan senang menjangkit selsema, batuk and the likes, kalau boleh nak minimakan menghantar ke taska.

Yang nyata, kalau dizinkan Allah, Ahad ni kami ke Avillion Port Dickson. We have set Port Dickson sebab not too far from KL. Why Avillion? Dari hasil browsing through, Kakak berminat nak pegi situ. Ada beach (she doesn't fancy the beach anyway), ada pool, ada kids kabin, ada nature's walk, ada some animals (yess.. peacock, she likessss!). I booked online, masa nak book tu, bilik yang kami mampu nak sewa ada tinggal satu je lagi... ketar-ketar tangan makcik menaip selaju mungkin membuat booking he he. Berjaya. Satu malam je kat sana. Isnin balik KL.

Avillion Port Dickson
Photo from
www.agoda.com

Other than that, tak ke mana-mana kot. Kalau sempat nak slot in Kuala Gandah.. got fen (elephant in Adamspeak) there. But see lah how.

Photo from the web above



To those who's taking leave and go somewhere, be it near or far, drive carefully and have fun ya!

5 comments:

dillazag said...

kak Tie,
I've been to Avillion and the kids LOVE them. *serious*
petting zoo tu bukak certain times je satu hari. Be sure not to miss it.
have fun, sister! :)

CT said...

wah..mcm best je nak gi tgk elephant tu...tp my kids will surely melalak bila tgk elephant in real world...

have fun sis...

ummi said...

dilla ~ we're back!!! had loads of fun there. the kids LOVE the swimming pools sampai kena paksa balik hu hu

CT ~ mine too rasanya. maybe kakak berani lah kot. iman selalunya berani dari jauh je, dah dekat, mau melolong he he

CT said...

kak tie, kat mana kuala gandah ni...tgk dlm website tu x jumpe pun...

ummi said...

ct ~ kat lancang. menghala ke pantai timur.. tak jauh sgt dari kl. nanti akak try cari map dia eh