Wednesday, May 11, 2011

Adam is T.H.R.E.E








Today Adam turns 3. How time flies. Macam baru je rasa terkejut sebab terpregnant heh heh. Now the baby is 3yo oredi. Sungguh banyak kerenah and aktiviti dia sampai rasa everyday ada ajer my blood goes upstairs hu hu.


Kami takde buat apa-apa celebration pun today. Semua orang pun sibuk dari pagi sampai ke malam. Adam pun sama sibuk jugak, sibuk dan menyibuk. Orang sibuk bersiap nak ke sekolah, dialah orang paling kecoh cari bag, pakai kasut etc. Orang sibuk masak kat dapur, dialah yang paling kecoh memunggah periuk, senduk, sudip. Not to forgetting to mention, tukang tambah gula, garam etc sampai pernah kena buang nasi goreng sebab dia pi tabur garam.

Hadiah pun kami tak beli untuk dia. Pasal apa? Pasal every week dia memang pulun beli ultraman. Segala suku sakat dia dah beli. Yang paling bahayanya, koleksi dia masih belum lengkap! Besar kemungkinan dia akan terus menge-pow abahnya heh heh.



Apapun, walaupun kelahiran dia tak dirancang, walaupun kadang-kadang penat emosi dibuatnya, Adam tetap menceriakan hidup kami dengan keletahnya.



Happy 3rd Birthday Adam. We love you. Jangan nakal-nakallll!!

:: Entry terkejut sebab terpregnant back in 2007, baca di sini.
:: Kisah kelahiran si Adam, baca di sini. Sungguhpun si Adam baby paling berat (3.74kg) ai pernah beranak, pengalaman di bilik bersalin tak se ngeri bersalinkan si Iman, baby ai paling ringan (3.3kg).
:: Cerita 1st birthdaynya di sini, dan yang 2nd nya di sini.






6 comments:

Ummu Auni said...

happy birthday adam :)

cikwawi said...

happy birthday Adam! jangan nakal2 sangat ye sayang. Be good boy ye.

Kak mon.. kita sekapal. Huhuhuu.. Hari2 ku bertukar menjadi raksasa ultraman sbb haikal. Agak jiran2 sebelah2 pon naik gerun dengar sore mama raksasa nih menjerit2 marahkan budak seorg tu.. T___T

Farra said...

happy birthday adam

jira saya dgr je sy menjerit kat anak2..ekekke :p

y@tipruzz said...

ehh terkejut plak bila dia dah 3yr..rasa cam kecik lagi si adam ni :p

hepi besday adam!!!!

segala gelagatmu yg comel & creative itu, pasnih menjadi kenangan terindah ibu mu bila ibu sudah tua nanti :p

oren said...

hepi besday Adam...

**bebudak laki kat dlm umah saya nih pon, obses ngan ultraman..siap cita2 pon, nak jadi ultraman..pening maknya**

Farra said...

happy birthday dear Adam